Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Maan ystävät valmis hylkäämään uusiutuvien kiintiöt liikenteessä

6.5.2008 12.54

Vihreä Lanka

Neste Oil pelaa likaista peliä markkinoidessaan Neste Green -dieseliä vihreänä, sanoo Maan ystävien puheenjohtaja Riikka Leskinen. Leskisen mukaan biopolttoaineilla myydään suomalaisille autoilijoille puhtaampaa omaatuntoa.

”Palmuöljyn tai esimerkiksi turvedieselin markkinoiminen ratkaisuna ilmastonmuutokseen vie huomiota aidosti toimivilta ratkaisuilta”, Leskinen sanoo järjestön tiedotteessa.

Maan ystävät haluaa, että uusiutuvan energian tavoitteista luovutaan liikenteessä, jos kiintiötä ei voida täyttää kestävällä tavalla tuotetuilla ja kotimaisilla polttoaineilla. Euroopan unionin tavoite on, että liikenteen polttoaineista 10 prosenttia on uusiutuvia 2020 mennessä.

”Ilmastonmuutosta hillitään ennen kaikkea energian tehokkaalla käytöllä ja energiansäästöllä. Liikenteessä on satsattava yksityisautoilun vähentämiseen ja joukko- ja kevyen liikenteen kehittämiseen”, Leskinen sanoo.

Myös Greenpeace on kritisoinut Neste Green -dieseliä, jonka se sanoo tuhoavan sademetsiä, kiihdyttävän ilmastonmuutosta ja nostavan ruoan hintaa.

ilmastonmuutos  uusiutuvat  biopolttoaineet 


Lisää aiheesta:Viite