Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jukka Vahti

Voittaja. Mari Kiviniemi päihitti keskustan puheenjohtajakilpailun äänestyksen toisella kierroksella Mauri Pekkarisen.Jukka Vahti

Voittaja. Mari Kiviniemi päihitti keskustan puheenjohtajakilpailun äänestyksen toisella kierroksella Mauri Pekkarisen.

Mari Kiviniemi kipusi keskustan johtoon

12.6.2010 16.03

Jenni Leukumaavaara

Keskustan uusi puheenjohtaja ja todennäköisesti myös Suomen seuraava pääministeri on nykyinen kuntaministeri Mari Kiviniemi.

Kiviniemi sai toisella äänestyskierroksella 1 357 ääntä, kun hänen kilpakumppaninsa Mauri Pekkarinen jäi 1 035 ääneen. Ääniä annettiin kaikkiaan 2 399, joista seitsemän hylättiin.

Vaaleanpunaisessa asussa edustanut Kiviniemi kiitti "rakkaita kilpakumppaneitaan".

"Minä tarvitsen vielä teitä. Timo, sinä toit tähän kisaan tuoreutta. Mauri, sinä omalla asiantuntemuksellasi teit kisasta tiukan. Paavo, sinä olit aatteellinen ja jälleen kerran vanha kunnon Paavo", Kiviniemi sanoi.

Kiviniemi sanoi olevansa enemmän kuin motivoitunut tavoittelemaan ykköspaikkaa huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Kiviniemi muistutti myös Matti Vanhasta, että niin Kiviniemi kuin koko puolue tarvitsevat väistyvää pääministeriä vastedeskin.

Toisen kierroksen hävinnyt Mauri Pekkarinen onnitteli uutta puheenjohtajaa.

"Kanavoin osaltani kaiken saamani tuen sinulle. Sinun on aina tiedettävä, että sinulla on minun ja koko tämän mahtavan kansanliikkeen tuki", Pekkarinen sanoi.

Kiviniemi oli lähellä järjestää jättiyllätyksen jo ensimmäisellä kierroksella keräämällä 46 prosentin ääniosuuden. Voittoon suoraan ensimmäisellä kierroksella olisi tarvittu yli 50 prosenttia.

Vähiten ääniä puheenjohtajakisassa sai Timo Kaunisto, 234 ääntä. Pronssisijalle ylsi Paavo Väyrynen 287 äänellään.

Väyrynen katosi tappion jälkeen maan alle, eikä Kauniston ja Pekkarisen tapaan pitänyt onnittelupuhetta tuoreelle puheenjohtajalle.

keskusta 
Viite