Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mari Puoskari vihertää uudessa työssään teollisuutta

10.8.2011 9.23

Saija Räsänen

Vihreiden kunnanvaltuutettu Mari Puoskari on valittu konsultointi- ja IT-palveluita tarjoavan Logican kestävän kehityksen yksikön johtajaksi. Hän jättää samalla Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajan tehtävät, mutta jatkaa rivivaltuutettuna.

"En ole varsinaisesti lähdössä mihinkään vihreistä, pidän vain taukoa johtotehtävistä työni ja pienen poikani vuoksi. Rakkain politiikan osa-alue minulle on ympäristöpolitiikka, jota ei kuitenkaan tule ikävä, kun pääsen nyt tekemään hieman toisesta kulmasta työssäni", Puoskari sanoo.

Uudessa työssään Puoskari kehittää uusia ympäristöratkaisuja Logican asiakasyrityksille. Aiemmin Logica on toteuttanut muun muassa Helsingin seudun liikenteen reittioppaan, YK:n päästöraportointijärjestelmän ja suunnitellut Lontooseen päästövähennysohjelman.

Puoskari uskoo, että teollisuuden toimijat, joille hän ympäristöratkaisuja sumplii, eivät pullikoi pahemmin vastaan. Nyt ollaan hänen mukaansa siirtymässä toimistojen energiansäästöstä siihen, että yritykset pohtivat, miten omista tuotteista ja palveluista voisi saada ympäristöystävällisempiä.

"Kukaan teollinen toimija ei voi enää vähätellä ympäristöasioiden merkitystä. Erään tutkimuksen mukaan 75 prosenttia suomalaisista yritysjohtajista uskoo, että heidän yrityksensä on muutettava liiketoimintaansa merkittävästi seuraavan viiden vuoden aikana ympäristövaatimuksista johtuen", Puoskari sanoo.

vihreät  teollisuus 
Viite