Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Rauhassa. Mattijuhani Koponen ottaa kesällä päivän kerrallaan. Mikael Ahlfors

Rauhassa. Mattijuhani Koponen ottaa kesällä päivän kerrallaan.

Mattijuhani Koponen ottaa kesällä päivän kerrallaan

29.6.2009 14.47

Noora Jussila

Undergroundtaiteilija Mattijuhani Koponen istui Vanhan kuppilassa siiderillä kun Vihreä Lanka lokakuun alussa jututti häntä. Nyt hänet tavoittaa ravintola Virgin Oilin aulabaarista.

"Nyt en ole käynyt Vanhalla kuin piipahtamassa yläterassilla katsomassa onko siellä tuttuja. En viihdy yläterassilla koska se on kuuma ja ahdistava", Koponen sanoo.

Kesän Koponen aikoo ottaa rennosti ilman turhan tarkkoja suunnitelmia.

"En tiedä mitä tapahtuu viikon päästä tai loppukesästä. Toistaiseksi ei ole muita suunnitelmia kuin ottaa päivä kerrallaan."

Koponen on usein kesäisin käynyt sukunsa mökillä Saimaan rannalla, mutta tänä kesänä hän ei ole vielä ehtinyt sinne.

"Olen ollut Helsingissä, laiskotellut ja tehnyt laiskasti kirjallisia töitä, jotka liittyvät epämääräiseen elämänkertatietojen kasaamiseen. Ei ole ollenkaan varmaa, onko mulla tähtäimessä muistelma tai joku sellainen. Viihdyn Helsingissä. Nyt on niin paljon tapahtumaa, että täällä on kiva liikkua vaikka on rahaton."

Koponen oli Maailma kylässä -festareilla jakamassa Johanna Sumuvuoren ja Jukka Relanderin eurovaalilehteä. Lisäksi hän on piipahtanut Suomenlinnan Valimo-kahvilassa kahvilla.

"Ne ovat toistaiseksi ainoat retket. Heinäkuun alussa tulee seuraava eläke ja se tuo vähän väljyyttä taloudellisesti. Sitten on tarkoitus tehdä vähän enemmän retkiä."

Jokakesäinen Linnanmäen vierailu on vielä tekemättä. Journalistiliiton jäsenenä Koponen saa pressikortilla kaksi ranneketta Linnanmäelle.

"Lapsenlapset ovat vielä niin pieniä, että niitä on turha viedä sinne. Joka kesä olen pyrkinyt ottamaan jonkun vähävaraisen kaverin mukaan. Siellä on monia laitteita, mihin en uskalla enää tämän ikäisenä mennä."

Vihreä Lanka kirjoitti Mattijuhani Koposesta 3. lokakuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Jussi Karmalan juttu Viimeinen performanssi täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä




Viite