Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

johnmccain.com

John McCain puhuu.
Vihreältä pohjalta. John McCain haluaa olla edeltäjäänsä vihreämpi presidentti. johnmccain.com

Vihreältä pohjalta. John McCain haluaa olla edeltäjäänsä vihreämpi presidentti.

McCain suututti ympäristöväen öljynporauspuheilla

18.6.2008 11.44

Lasse Leipola

Republikaanien presidenttiehdokas John McCain vaati eilen öljyteollisuuden edustajille pitämässään puheessa öljyntuotannon ja ydinvoiman lisäämistä. McCain suututti ympäristönsuojelijat esittämällä öljynporauksen aloittamista Floridan ja Kalifornian rannikoilla, joilla se on ollut kiellettyä lähes 30 vuoden ajan.

McCain puhui myös energiansäästön tärkeydestä ja korosti olevansa ympäristöpolitiikan suhteen eri linjoilla kuin nykyinen presidentti.

Presidentti George W. Bush yhtyi kuitenkin nopeasti McCainin vaatimuksiin aloittaa öljynporaukset maan rannikoilta. Bushin odotetaan vetoavan vielä tänään kongressiin, jotta rannikoita koskeva porauskielto poistettaisiin pikaisesti.

Demokraattiehdokas Barack Obama vastasi Tribunen mukaan McCainin puheeseen välittömästi muistuttamalla, että McCain kannatti rannikoita koskevaa öljynporauskieltoa pyrkiessään presidentiksi kahdeksan vuotta sitten.

McCainin mukaan kotimaisen öljyntuotannon lisääminen laskisi polttoaineen hintoja ja vähentäisi maan riippuvuutta tuontiöljystä. Demokraattien mukaan kiellon poistaminen ei vaikuttaisi hintoihin ennen vuotta 2030.

vaalit 


Lisää aiheesta:Viite