Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Menikö Facebookin käyttö överiksi? Ei hätää, addikteille löytyy apua

10.8.2011 10.59

Saija Räsänen

Montako kertaa päivässä kirjaudut Facebookiin? Jos vilkuilet päivityksiä pakonomaisesti ja koet itsesi riippuvaiseksi, tarjolla on apua. Asiasta kertoo Social Times.

Kaksi entistä Facebook-addiktia, Dan Pequine ja Siavosh Arasteh, perutivat heinäkuun lopulla Google-laajennuksen nimeltä "Facebook Rehab", joka mittaa Facebookin käyttöä ja jonka avulla voi myös vertailla omaa addiktiotaan muiden Facebook-aktiivisuuteen.

"Päätimme, että oli aika tervehdyttää Facebookin käyttöämme ja käyttää aikamme järkevämmin. Seuraavien kahden viikon ajan päätimme kirjautua Facebookiin vain kahdesti päivässä joko kännykällä tai tietokoneella", ex-addiktit kertovat.

Jos Facebookin houkutus uhkaa käydä ylivoimaiseksi, hätätilanteessa voi aina jutella muiden riippuvaisten kanssa Google Docsin keskustelualustalla.

Pequinen ja Arastehin tempaus tuli ilmeisesti tarpeeseen, koska Facebook Rehabin suosio yllätti miehet. Nyt he puuhaavat pystyyn FaceAnonymous.com -verkkosivustoa, joka avautuu pian yleisölle. Siellä Facebook-addiktit voivat "hoitaa" itseään anonyymien alkoholistien tapaan.

Hieman ironisen uutuussivusta tekee se seikka, että siitäkin voi "tykätä" oikeassa Facebookissa.

facebook  sosiaalinen media 
Viite