Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Merikukka Forsius ja vihreät kiistelevät kampanjarahoista

4.6.2008 11.26

Vihreä Lanka

Merikukka Forsius ja vihreät ovat ajautuneet kiistaan vaalirahoista. Kyse on 9 000 eurosta, jota Forsius ei suostu maksamaan puolueelle. Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kertoo Taloussanomille, että kyseessä on ehdokkaiden läpimenomaksu, jolla ehdokkaat korvaavat sekä puolueen että piirin yhteistä kampanjaa.

”Tästä on sovittu jokaisen ehdokkaan kanssa ja kaikki ovat hyväksyneet ehdokassopimuksen, jonka mukaan he maksavat korvausta vaalikampanjasta piirille 250 euroa kuukaudessa koko eduskuntakauden aja”, Laturi sanoo.

Hänen mukaansa Forsiuksen on maksettava kampanjasta, koska hän on hyötynyt siitä.

”Toivotaan, että löytyisi sellainen ratkaisu, ettei asiasta tarvitsisi lähteä käräjille”, Laturi sanoo. Vihreät keskustelevat asiasta ensi maanantaina.

Vihreistä kokoomukseen kevättalvella loikanneen Merikukka Forsiuksen vaalirahoitus on ollut muutenkin paljon esillä viime päivinä. Hän ja pääministeri Matti Vanhanen ovat esittäneet julkisuudessa toisistaan poikkeavia näkemyksiä siitä, miten Kehittyvien maaseutujen Suomen rahat ovat päätyneet Forsiuksen kampanjaan.

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg kirjoitti aamulla blogissaan, että muiden vihreiden listoilta valittujen tavoin myös Forsiuksen vaalirahoitus on ilmoitettu asianmukaisesti.

vihreät  vaalit 
Viite