Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Karhu metsässä.
Tähtäimessä? Suomen luonnonsuojeluliitto pelkää, että metsästys riistäytyy käsistä.SXC

Tähtäimessä? Suomen luonnonsuojeluliitto pelkää, että metsästys riistäytyy käsistä.

Metsästys on riistäytymässä käsistä, järjestö varoittaa

4.8.2010 12.52

Saija Räsänen

Ylisuuria pyyntikiintiöitä, uhanalaisten lajien metsästystä, pyyntiä lisääntymisaikana. Suomen luonnonsuojeluliitto pelkää maa- ja metsätalousministeriön luisuvan sivuraiteille kestävän metsästyksen periaatteista.

"Kestävään käyttöön ei kuulu metsästää enempää kuin kanta tuottaa uusia yksilöitä. Samoin uhanalaisten lajien metsästyksessä on paikallisesti vahvistuneessakin kannassa oltava erityisen pidättyväinen", sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava järjestön tiedotteessa.

Ministeriö on jaellut karhun pyyntilupia tänä vuonna runsaskätisesti – enemmän kuin riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos pitää kestävänä enimmäismääränä. Myös uhanalaisen itämerennorpan pyyntiin on annettu lupia. Lisäksi maa- ja metsätalousministeriö on suunnitellut hirven metsästyksen aikaistamista Lapissa.

Luonnonsuojeluliiton mukaan metsästys pitäisi laittaa kokonaan pannaan eläinten lisääntymisaikana. Esimerkiksi hirven metsästys lisääntymisaikana voisi johtaa kannan perinnöllisen laadun heikkenemiseen. Luonnonsuojeluliitto ihmettelee myös, kuinka hirvenmetsästys ja ruskaturistit sovitettaisiin turvallisesti yhteen.

Järjestö pitää erikoisena sitä, että Suomi sallisi kansainvälisesti uhanalaisen Itämeren norpan pyynnin ainoana Itämeren maana. Harmaahylkeen yli tuhannen yksilön kiintiö on Ruotsiin verrattuna viisinkertainen, vaikka hylkeitä on Suomen kiintiöalueella vain kolmannes Ruotsin määrästä.

itämeri  metsästys  Lappi 
Viite