Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Riikka Kämppi.
vielä kerran. Kampanjapäällikkö Riikka Kämpillä on äänestäjille asiaa.Mikael Ahlfors

vielä kerran. Kampanjapäällikkö Riikka Kämpillä on äänestäjille asiaa.

Mikä on Haaviston kampanjan salainen ase?

26.1.2012 10.58

Laura Häkli

Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan Riikka Kämppi päällikkö säästää Haavistoa ikävältä palautteelta ja esiintymiskoulutuksilta.

Mikä on kampanjan perusviesti kolmella sanalla?

”Äänestä Haavisto presidentiksi.”

Miten valmistelette Haavistoa tv-väittelyihin Niinistön kanssa?

”Pidämme Pekan asiakysymyksissä ajan tasalla ja raivaamme kalenteria niin, että Pekka menee tentteihin levänneenä. Ei mitään vippaskonsteja eikä esiintymiskoulutuksia.

Sensuroin myös turhan palautteen ja säästän Pekkaa sellaisilta ’älä heiluta käsiäsi tuolla tavalla’ -viesteiltä. Pekka saa olla väittelyissä juuri sellainen kuin on, ja se on meidän vahvuutemme.”

Lentääkö loka toisen kierroksen kampanjassa?

”Toivon todella, että niin ei käy, ja aion vedota myös Niinistön kampanjaväkeen, että he kehottaisivat kannattajiaan pidättäytymään loanheitosta ja hillitsemään, tai paremmin sanottuna käyttäytymään hyvin, myös sosiaalisessa mediassa.”

Niinistön toisen kierroksen kampanjaa on todennäköisesti suunniteltu vuosia. Mikä on Haaviston kampanjan salainen ase ensi viikolla huipentuvassa taistelussa?

”Ihmisten innostus! Kampanjabudjettimme on minimaalinen verrattuna Niinistön kampanjaan, mutta tässä taistelussa ei auta iso rahakukkaro vaan aito innostus, jota meidän kannattajissamme on valtavasti – ja se leviää.”

Jotkut ovat arvostelleet sitä, ettei Haavisto ole nostanut keskusteluun ympäristöaiheita. Miksei hän ole puhunut niistä enemmän?

”Media ei ole ollut kiinnostunut ympäristöaiheista, muistaakseni vain Järvenpään lukiolaiset ovat kyselleet Pekalta niistä. Silloin kun Pekka nostaa ympäristöasiaa itse esiin puheissaan, se ei ylitä julkisuuskynnystä, koska se ei ole mitään yllättävää. Kun Pekka kävi Loviisassa ja puhui ydinvoimasta, siltä reissulta julkisuuteen nousivat kirkonpenkkeihin jääneet pyllynkuvat.”

Mitä mieltä olet siitä, että moni perussuomalainen on kääntynyt Haaviston kannattajaksi?

”Se on todella hienoa. Olen järjestelmällisesti kieltäytynyt puhumasta vastajytkystä, koska minusta se antaa kampanjasta väärän kuvan, ihan kuin olisimme jotenkin perussuomalaisia vastaan. Emme ole ketään vastaan vaan Haaviston puolesta.”

Sano jotain pahaa Sauli Niinistöstä.

”Apua. Meillä on niin voimakas periaate pidättäytyä arvostelemasta muita, etten ole edes ajatellut Niinistöstä pahaa ajatusta. Pahinta mitä voin sanoa, että Sauli on helkutin kova vastustaja.”

presidentinvaalit 
Viite