Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Jyrki Katainen
Selvillä vesillä? Jyrki Kataisen mukaan kokoomuslaisten vakaumuksia ei voi pakottaa yhteen muottiin.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Selvillä vesillä? Jyrki Kataisen mukaan kokoomuslaisten vakaumuksia ei voi pakottaa yhteen muottiin.

Mikä on kokoomuksen kanta avioliittolakiin, Jyrki Katainen?

12.8.2010 13.50

Jukka Vahti

Kokoomuksen puoluekokous päätti kesäkuussa, että puolue kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia. Lain myötä myös homo- ja lesboparit voisivat solmia avioliiton.

Tämän jälkeen monet näkyvät kokoomuspoliitikot, kuten Ben Zyskowicz ja Eija-Riitta Korhola ovat ampuneet koko lakihankkeen näyttävästi alas.

Onko kokoomuksella jokin ymmärrettävissä oleva kanta asiaan, puheenjohtaja Jyrki Katainen?

”Puoluekokouspäätös on ihan selkeä. On myös selvä, että meillä on tällaisissa eettisissä asioissa erilaisia näkemyksiä. Tämä on ehkä enemmän eettinen asia kuin vaikka ydinvoimakysymys. Lähtökohtamme on, että jokaisen pitää olla lakikirjan edessä samanarvoinen.”

Mutta eikö kokoomus aja asiassa kaksilla raiteilla, kun puoluekokous tekee ensin liberaaleja linjauksia, jotka puolueen kärkihahmot sitten samantien julkisesti tyrmäävät?

”Ei tässä mitään kaksia raiteita ole. Uskonto on kokoomuksessa henkilökohtainen asia, emme käytä puolueena uskontoa aseena muita vastaan. Siksi emme voi myöskään edellyttää, että puolueemme sisällä olevat eri vakaumukset olisi laitettava johonkin yhteen muottiin”, Katainen sanoo.

tasa-arvo  kokoomus  avioliittolaki 
Viite