Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikä sopisi puoluekokouslauluksi vihreille?

10.6.2011 11.08

Vesa Sisättö

Musiikkialan moniottelija Hannu Oskala:

Queenin I’m going slightly mad. Ei tässä hallitusneuvottelutilanteessa voi pysyä täysin järjissään.”

Koijärven kävijä Lena Björklund:

”En tiedä, mikä laulu se olisi, mutta toivon että sen kertosäe kuuluisi ‘ei hallitukseen, ei hallitukseen’. Vihreiden täytyy nyt löytää itsensä – jos se onnistuu, vihreät tulee esiin entistä vahvempana. Mutta jos vihreät menevät hallitukseen, minä kyllä aion äänestää seuraavissa vaaleissa vasemmistoliittoa ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen.”

Musiikkitoimittaja Ilkka Mattila:

R.E.M:n Green-albumin Stand. Luulen, että kappaleen tekijät ovat poliittisesti vihreän suuntaisia. Kappaleessa on ironiaa, mutta samanaikaisesti se on optimistinen. Suomalainen vaihtoehto olisi Rauli Badding Somerjoen Hymyile Miss Universum, jonka kertosäe kuuluu ’maailma hukkuu paskaan, me vain luemme lehtiä.”

Muusikko Kim Engblom:

Pave Maijasen Pidä huolta. Kappale tuo esiin helposti unohtuvan asian: että vihreät on muutakin kuin ympäristöpuolue. Vihreät on ainoa puolue, joka ottaa kokonaisuuden huomioon eikä aja vain jonkin tietyn ihmisryhmän etuja. Laulu on myös sopivasti rock.”

Työväen musiikkitapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapoja:

Valitsin Kirkan Varrella virran, koska se on vuodenaikaan sopivasti kesäinen, mutta samalla kantaaottava. Toisaalta kappaleessa on samanlaista seksikkyyttä ja leikkimielisyyttä kuin Anni Sinnemäen vaalimainoksissa.”

HS:n politiikan toimittaja Miska Rantanen:

Suomen talvisota 1939–1940 -yhtyeen Vihreä valta. Kappaleessa on hyviä juttuja: se on esimerkiksi auktoriteetteja vastaan, mutta niin moniselitteisellä ja dadalla tavalla, että se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ei ole väliä ollaanko hallituksessa vai ei. Se sopii vedettäväksi niin alkumarssina kuin akustisella kitaralla kompattuna puoluekokoushotellin käytävällä kello 3 yöllä.”

vihreät  musiikki 
Viite