Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikä vihreissä mättää?

18.5.2012 13.30

Vesa Sisättö

Vihreä Lanka kyseli, mikä vihreissä mättää.

”Vihreistä on tullut vähän turhan salonkikelpoinen. Kaipaisin vihreisiin lisää vihreän liikkeen alkuaikojen protestimielialaa. Miksemme marssi kaduilla eläinten tehotuotantoa vastaan kuten vaikkapa kansa Saksassa? Meidän pitäisi olla käynnistämässä sosiaalisia liikkeitä sen sijaan, että osallistumme vain, jos joku muu keksii aktivoitua.”
Taru Anttonen, suunnittelija, Visio

”Bordellissa käydessään pitäisi tietää, haluaako siellä tyhjentää eturauhasensa vai saarnata toisten moraalittomuudesta. Vihreät haluavat molempia – mitä he eivät ikinä myönnä – ja olettavat, että jälkimmäinen on käypä maksu ensimmäisestä.”
Jami Järvinen, Kaasuputki-blogi, Kansan Uutiset

”Symppaan vihreitä tietyiltä osin, mutta liikkeen eräiden edustajien vimmainen halu päättää muiden puolesta siitä, mitä asioista pitäisi ajatella, oudoksuttaa. Vähän rauhallisemminkin voisi maailman menoon suhtautua.”
Matias Turkkila, päätoimittaja, Perussuomalainen-lehti

”Paskantärkeys ja omahyväisyys, jotka onneksi ovat hieman vaimenneet Haaviston kampanjan jälkeen. Nämä ominaisuudet ärsyttävät monia. Vihreissä on turhan paljon porukkaa, joka antaa ymmärtää, että tietää asiat muita paremmin.”
Timo Juurikkala, varapuheenjohtaja, vihreät

”Monet asiat olivat puolueelle epäedullisia viime eduskuntavaaleissa. Perussuomalaisten aiheet nousivat vahvasti agendalle, muut puolueet omivat tehokkaasti vihreiden aatteita, hallitusvastuu painaa ja erityisesti edellisen hallituksen ydinvoimakanta oli vihreille hankala rasti. Ville Niinistön tasapainoilu talous- ja ympäristöpolitiikan välillä saattaa osoittautua ongelmalliseksi, esimerkiksi Talvivaaran tapauksessa.”
Sanna Ukkola, politiikan toimittaja, A-studio

vihreät 




Viite