Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mika Flöjt.
Ehdokas Lapista. Mika Flöjt asettuu ehdolle, koska vihreiden nykyinen linja ei vastaa pohjoisen todellisuutta. 

Ehdokas Lapista. Mika Flöjt asettuu ehdolle, koska vihreiden nykyinen linja ei vastaa pohjoisen todellisuutta. 

Mika Flöjt haastaa Anni Sinnemäen vihreiden puoluekokouksessa

20.4.2011 14.17

Jenni Leukumaavaara

Lappilainen ympäristö- ja energiapolitiikan tutkija Mika Flöjt ilmoittautuu mukaan vihreiden puoluejohtajakisaan.

”Vihreisiin tulee saada vahvempi niin sanottu erä- ja luonnonvihreys cityvihreyden rinnalle”, Rovaniemen Sinetän kylässä asuva Flöjt sanoo.

Flöjt oli eduskuntavaaleissa vihreiden sitoutumattomana ehdokkaana ja sai vajaat 440 ääntä, eniten Lapin vihreistä ehdokkaista.

Lappi ei ole ollut vihreille vahvaa aluetta, mutta lukuisat kaivoshankkeet ovat Flöjtin arvion mukaan tuoneet paljon potentiaalisia kannattajia. Lapin vihreät päättikin puheenjohtajakisaan osallistumisesta jo maaliskuun lopussa, koska vihreiden nykyinen linja ei vastaa pohjoisen todellisuutta. 

”Jos Suomen vihreät pyrkii olemaan koko Suomen vihreät, Pohjois-Suomen lukuisten uraani-, kultakaivos-ja vesivoimahankkeiden on oltava keskeisemmässä osassa. Ydinvoimavastaista linjaa on terävöitettävä.”

Lapin yliopiston Arktisessa Keskuksessa tutkijana työskentelevä Flöjt on viime vuosina kritisoinut kärkkäästi ydinvoimaa ja kaivoshankkeita.

Flöjt toivoo vihreiden sisällä rohkeaa keskustelua puolueen tehtävästä ja johtajista.

”Toivon, että mahdollisimman moni osallistuu kilpailuun puolueen johtopaikoista Kuopion puoluekokouksessa kesäkuussa. Meidän on keskusteltava perinpohjaisesti puolueen tehtävästä ja tavoitteista.”

vihreät  puoluekokous 
Viite