Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Kuvituskuva.
Antti-Juhani Johansson

Mikael Pentikäinen yhdistää Hesarissa rahan ja sanan

11.2.2010 14.00

Riikka Suominen

Mikael Pentikäinen on nimetty Helsingin Sanomien kustantajaksi ja vastaavaksi päätoimittajaksi huhtikuun alusta alkaen. Sanoman hallitus päätti asiasta tänään. Uudessa virassaan Pentikäinen vastaa sekä Helsingin Sanomien liiketoiminnasta että sen sisällöstä.

"Haluan, että Helsingin Sanomat on jatkossakin tunnettu erinomaisesta sisällöstään ja rohkeasta otteestaan", Pentikäinen sanoo Helsingin Sanomille.

Satakunnan Kansassa Jouko Jokinen on ollut samanlaisessa tehtävässä jo vuodesta 2006. Hänen mukaansa nykyinen sähköistyvä media vaatii nopeita toimia ja siksi on luontevaa, että päätoimittaja ja kustantaja ovat sama henkilö.

"Verkkomaailman kasvu vie siihen suuntaan, ettei sanaa ja taloutta voi enää erottaa. Vaikka netissäkin teksti ja ilmoitukset ovat erikseen on meillä paljon kumppaneita ja kumppaneiden kanssa mietitään yhdessä lehden tekoa", Jokinen sanoo.

Mikael Pentikäinen on toiminut Sanoma Newsin toimitusjohtajana vuodesta 2004. Hän on työskennellyt myös toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa ja päätoimittajana Etelä-Saimaa-lehdessä ja Suomen Tietotoimistossa.

Jouko Jokinen uskoo toimittajataustasta olevan hyötyä yhdessä toimitusjohtajan tärkeimmistä tehtävistä, strategisessa johtamisessa.

”Jos mietitään tuotekehitystä, niin siinä tullaan heti lehden sisältöön. Oman kokemuksen perusteella pidän yhdistelmävirkaa erittäin hyvänä”, Jokinen summaa.

Helsingin Sanomien toimitusta vuodesta 1991 johtanut nykyinen päätoimittaja Janne Virkkunen jää sopimuksensa mukaisesti eläkkeelle vuoden lopussa.

media 
Viite