Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolueen asialla. Sirpa Puhakan mukaan kannattajia kannattaa kalastella nettisivuilla.

Puolueen asialla. Sirpa Puhakan mukaan kannattajia kannattaa kalastella nettisivuilla.

Miksi vasemmistoliitto näivettää lehtensä, Sirpa Puhakka?

23.10.2009 8.29

Jukka Vahti

 

Vasemmistoliiton puoluehallitus päätti viime viikolla käyttää suurimman osan puolueen viestintärahoista verkkoviestintään. Puolueen lehdet menettävät viidenneksen lehtituestaan.

Esimerkiksi Kansan Uutiset menettää yli 200 000 euroa ja Kansan Tahto 58 060 euroa.

Valtion puolueille antamat viestintärahat ovat entistä lehdistötukea, joka liitettiin osaksi puoluetukea EU:n kilpailulainsäädännön vuoksi.

Muutoksen on pelätty kuihduttavan poliittisen journalismin monimuotoisuutta ja jopa kaventavan sananvapautta.

Miksi vasemmistoliitto tinkii journalismista markkinoinnin hyväksi, Ydin-lehden entinen päätoimittaja, puoluesihteeri Sirpa Puhakka?

”Jos vertaa painettaville lehdille annettavaa kokonaissummaa siihen kontaktipintaan, joka rahalla saavutetaan, niin se on pieni. Tämän vuoksi painotamme nyt verkkoviestintää kannattajakuntamme suuntaan”, Puhakka sanoo.

Vasemmistoliitto ja sdp jättivät pari vuotta sitten eriävän mielipiteen lehdistötuen liittämisestä osaksi puoluetukea. Eikö tämä ole ristiriidassa lehtirahojen leikkaamisen kanssa?

”Voihan siinä halutessaan ristiriidankin nähdä. Olimme puolustamassa vanhaa rakennetta, mutta nyt voimme harkita, miten parhaiten tavoitamme kannattajamme.”

Puoluerahoitusta Lauri Tarastin johdolla pohtivassa työryhmässä mietitään tiettävästi myös pelisääntöjä puolueiden viestintärahoille. Puhakka on ryhmän jäsen.

”Käsitykseni mukaan Tarastin ryhmä lähinnä patistaa oikeusministeriötä laatimaan asiasta tarkemmat ohjeet.”

media 
Viite