Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

8hours.eu

8hours-kampanja.
Korkeintaan kahdeksan. Animals' Angels -järjestön ja tanskalaismeppi Dan Jørgensenin käynnistämä kampanja on kasvanut poikkeuksellisen suureksi.8hours.eu

Korkeintaan kahdeksan. Animals' Angels -järjestön ja tanskalaismeppi Dan Jørgensenin käynnistämä kampanja on kasvanut poikkeuksellisen suureksi.

Miljoona eurooppalaista tiukkana: Yli kahdeksan tuntia on liikaa

3.1.2012 13.39

Lasse Leipola

Pitkiä teuraskuljetuksia vastustava 8hours-kampanjan sai eilen maanantaina taakseen miljoonannen tukijan.

EU-instituutiot eivät voi jättää huomiotta näin voimakasta kansalaistensa ääntä. Allekirjoitukset ovat perusta kampanjalle, joka loppuu, kun pitkät teuraskuljetukset EU:ssa kielletään”, viestintäpäällikkö Maria Blomster sanoo Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton tiedotteessa.

Kampanja-adressin allekirjoittaneet vaativat teuraskuljetusten pituuden rajoittamista kahdeksaan tuntiin. Nykyisin sikoja ja hevosia voi kuljettaa jopa 24 tunnin ajan. Muiden teuraselämimien osalta yläraja on 9–14 tuntia. Asetuksessa määriteltyjen lepoaikojen jälkeen kuljetusta voidaan jatkaa, eikä kuljetuksen kokonaisajalle ole asetettu ylärajaa.

Lainsäädännön tiukennukset eläinten kuljetusolosuhteissa eivät riitä, mikäli pitkien teuraskuljetusten annetaan samaan aikaan jatkua. Tätä tukee myös Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA:n raportti, joka suosittelee pitämään kaikki eläinkuljetukset mahdollisimman lyhyinä”, Blomster sanoo.

eläintensuojelu 
Viite