Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ministeriö: Ilmastonmuutosta ei voida vältää – sopeutumiseen valmistaudutaan

10.4.2013 14.49

Lasse Leipola

Ilmastonmuutoksen kansallisen sopeutumisstrategian päivitys alkaa maa- ja metsätalousministeriössä. Syksyksi valmistuvan päivityksen valmisteluun osallistuvat ministeriöiden ja kuntien edustajat sekä asiantuntijat.

”Ihmiskunnan toiminnasta aiheutuvaa ilmastonmuutosta ei voi enää kokonaan estää. Ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia voidaan kuitenkin vähentää ja myönteisiä vaikutuksia vahvistaa oikein ajoitettujen sopeutumistoimien avulla”, MMM:n tiedotteessa todetaan.

Päivitystyön tavoitteena on aiempaa konkreettisempi strategian toimeenpano sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksien ja riskien merkittävyyden määrittäminen.

”Uusimpien ennusteiden mukaan lämpötila nousee maailmanlaajuisesti ennusteesta riippuen 2-6 astetta vuoteen 2085 mennessä. Arvion mukaan Suomessa lämpötilan nousu on 1,5-2 kertaa suurempi kuin lämpötilan nousu globaalisti. Keskilämpötilan ohella muuttuvat myös vuorokauden ylimmät ja alimmat lämpötilat, sateisuus, lumipeite, terminen kasvukausi ja muut ilmastoa luonnehtivat suureet”, tiedotteessa todetaan.

Alkuperäinen sopeutumisstrategia valmistui vuonna 2005.

ilmastonmuutos 
Viite