Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ministeriö tapattaa lisää uhanalaisia susia

12.8.2010 12.16

Saija Räsänen

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt elokuussa 22 sudenkaatolupaa, vaikka susi luokitellaan Suomessa uhanalaiseksi lajiksi. Luontoliiton mukaan sitä uhkaa jopa hallitsematon salametsästys.

Suomen susikanta oli keväällä 2010 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan 150-160 yksilöä. Kanta on romahtanut muutaman vuoden aikana noin sadalla yksilöllä.

"Ministeriön myöntämien sudentappolupien kokonaismäärä on huomattavan korkea huomioiden susien uhanalaisuuden ja kannan viimeaikaisen romahduksen", sanoo luontoliiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen luontoliiton tiedotteessa.

Luontoliiton mielestä maa- ja metsätalousministeriön pitäisi jäädyttää sudentappoluvat kokonaan vuosiksi 2010 ja 2011. Jos asiaan ei puututa, uhkaa susi liiton mukaan hävitä Suomesta kokonaan.

"Tällä hetkellä olisi tärkeintä pureutua susikannan romahduksen syihin ja estää kannan jatkuva pieneneminen. Tämä tarkoittaa erävalvonnan tehostamista ja metsästysrikollisuuteen puuttumista tosissaan", sanoo luontoliiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta.

eläintensuojelu 
Viite