Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Markus Sommers

Vihainen ministeri? Hallituksen Angry Birdeiksi itsensä nimenneet Merja Kyllönen (vas) ja Krista Kiuru (sd) haastattelussa Vihreän Langan perjantaina ilmestyvässä numerossa.Markus Sommers

Vihainen ministeri? Hallituksen Angry Birdeiksi itsensä nimenneet Merja Kyllönen (vas) ja Krista Kiuru (sd) haastattelussa Vihreän Langan perjantaina ilmestyvässä numerossa.

Ministeri Kyllönen: Matkahuolto on uhkaillut minua

14.2.2013 14.30

Anu-Elina Lehti

Liikenneministeri Merja Kyllönen kertoo perjantaina ilmestyvässä Vihreässä Langassa kohdanneensa isoja vaikeuksia yrittäessään uudistaa Suomen bussialaa aikaisempaa markkinaehtoisemmaksi.

Ministeri kertoo saaneensa uudistustyöstä viimeisen kahden vuoden aikana paljon "monoa". Hänen mukaansa myös liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet varoittivat bussialan vastarinnan suuruudesta.

"Matkahuollon puolelta minua on jopa uhkailtu. On sanottu, että seuraavissa vaaleissa minulla ei ole minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia."

Suomen linja-autoliikenteen uudistamisen taustalla on EU:n palvelusopimusasetus (PSA), joka ei salli linja-autoliikenteen nykyistä linjaliikennelupamallia. Kyllönen on halunnut bussialan uudistuksilla parantaa joukkoliikennelain läpinäkyvyyttä.

Linja-autoliiton suurilla jäsenyrityksillä sekä aikataulu-, lipunmyynti- ja rahtipalveluja tarjoavalla Matkahuollolla on markkinoilla vahva asema. Se on vaikeuttanut kilpailun avaamista. Linja-autoliitto ja Matkahuolto ovat käyneet julkisuudessa näyttävää viestintäsotaa markkinoille pyrkivää Onnibus-yhtiötä vstaan. 

Kyllösen mukaan lobbauskoneisto Matkahuollon ympärillä on järisyttävä.

"Jos minulla olisi täällä liikenneministeriössä samanlainen koneisto, pärjäisimme erinomaisesti."

Matkahuolto  Merja Kyllönen 
Viite