Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Jatkojohto.
Mistä virtaa? Lähiviikkoina pitäisi päättää, mihin suuntaa kotimaista energiapolitiikkaa viedään.Lasse Leipola

Mistä virtaa? Lähiviikkoina pitäisi päättää, mihin suuntaa kotimaista energiapolitiikkaa viedään.

Ministerillä ”tuhannen taalan paikka” – romutetaanko hallitusohjelman linjaus?

23.1.2013 9.31

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestö WWF kannustaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta (kok) kehittämään Suomen energiapolitiikkaa vihreämpään suuntaan. Suomen energiantuotannon ja -kulutuksen tulevaisuutta linjataan lähiviikkoina ilmasto- ja energiastrategian päivityksessä.

Kangas muistuttaa toiveikkaana, että Vapaavuori edisti asuntoministerinä energiatehokkuutta.

”Ministeri Vapaavuorella on nyt tuhannen taalan paikka vaikuttaa Suomen energiapolitiikan siirtymiseen kohti energiatehokasta ja vähänpäästöistä tulevaisuutta”, ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas sanoo WWF:n tiedotteessa.

Ennakkotietojen mukaan strategian pohjana käytettäisiin ennustetta, jonka mukaan sähkönkulutus kasvaa Suomessa. Kangas varoittaa, että tällainen ennuste romuttaisi hallitusohjelman suunnitelmat etenemisestä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

”Energiansäästö ja energiatehokkuuden parantaminen yhdistettynä uusiutuvan energian lisäämiseen on tehokkain ratkaisu ilmastonmuutokseen. Jos energiankulutus kasvaa, uusiutuva energia ei korvaa fossiilisia polttoaineita, vaan kulutus tulee näiden päälle eivätkä päästöt laske”, Kangas sanoo.

energia 




Viite