Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Rämö

Katainen kiireessä.
Kiirettä pitää. Hallitusneuvotteluja johtava Jyrki Katainen ei ole juurikaan kertonut, miten neuvottelut etenevät.Laura Rämö

Kiirettä pitää. Hallitusneuvotteluja johtava Jyrki Katainen ei ole juurikaan kertonut, miten neuvottelut etenevät.

Mitä Säätytalolla tapahtuu? – "Nämä neuvottelut eivät pääty ikinä"

23.5.2011 11.28

Jukka Vahti

Hallitusneuvottelut jatkuvat parhaillaan Helsingin Säätytalolla. Työ on toistaiseksi edennyt erittäin hitaasti. Puolueet eivät päässeet vielä viikonloppuna yksimielisyyteen edes neuvottelujen peruslähtökohdista, eli siitä, minkälaisessa taloustilanteessa Suomen uutta suuntaa rakennetaan.

Vihreän Langan saamien tietojen mukaan tunnelma neuvottelujen eri työryhmissä on ollut pääpiirteittäin rakentava. Eri työryhmien ilmapiiriä kuvataan ryhmästä riippuen hyväksi, odottavaksi tai nihkeäksi.

Neuvottelujen tiedotuslinja on äärimmäisen niukka. Neuvotteluja johtava Jyrki Katainen (kok) ei sunnuntaina kertonut käytännössä mitään työn etenemisestä. Muut neuvottelijat taas vetosivat siihen, että tiedotusvastuu on Kataisella. Niukkaa tiedotusta on perusteltu sillä, että mahdolliset vuodot heikentäisivät neuvottelujen osapuolien välistä luottamusta.

Neuvotteluissa ovat mukana kokoomuksen lisäksi sdp, vihreät, vasemmistoliitto, rkp ja kristillisdemokraatit.

Avoinna on edelleen iso määrä vaikeita kysymyksiä. STT:n mukaan tänään neuvotellaan talouskysymysten lisäksi muun muassa tulevan hallitusohjelman Nato-linjauksista. Vastuuta neuvottelujen hitaudesta ollaan muissa puolueissa sälyttämässä erityisesti sdp:n niskaan.

"Demarien diesel käynnistyy hitaasti", arvioi eräs neuvotteluja läheltä seurannut poliitikko maanantaina.

Vihreän Langan nimettöminä haastattelemat neuvottelijat arvioivat, että neuvotteluihin kuluu vielä ainakin koko alkanut viikko. Maanantaina aamupäivällä Säätytalon neuvottelukabineteista esitettiin kuitenkin tätäkin synkempiä arvioita.

"Tällä menolla nämä neuvottelut eivät pääty ikinä", yksi neuvottelija sanoo.

hallitusneuvottelut 
Viite