Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mitä uuteen lakiin pitää kirjata?

20.9.2012 14.58

Sammeli Heikkinen

”Turkistarhauksen kielto. Tästä olemme tehneet kansalaisaloitteenkin. Tarhaus pitäisi joko kieltää suoraan tai nostaa olosuhdevaatimukset niin ylös, ettei nykymuotoinen turkistarhaus olisi mahdollista.

Kaikille eläinlajeille pitäisi taata paljon nykyistä selvemmin oikeudet lajityypilliseen käytökseen. Tuotantoeläinten pitäminen jatkuvasti kytkettynä pitää kieltää. Kaikkien eläinten on saatava liikkua.”

–Eläinsuojeluasiantuntija ja Animalia-lehden päätoimittaja Laura Uotila

”Valvontaa ei MTK:n mielestä pidä missään tapauksessa lisätä, koska sitä tehdään jo nyt niin paljon. Eläinsuojeluvalvonnan pitäisi olla yhdistettynä muuhun viranomaisvalvontaan. Ajatus, että eläinsuojeluongelmia ei olisi, jos valvontaa olisi paljon, on melko simppeli ja lähes lapsellinen vaatimus. Eläinsuojeluongelmia pitää ryhtyä ratkaisemaan asenteita muokkaamalla.

Pitää muistaa, että tämä on nimenomaan eläinsuojelulaki, eli se määrittää ja ohjeistaa sitä, miten ihminen toimii suhteessa eläimeen. Ei tässä ole tarkoitus ruveta määrittelemään eläimen subjektiivisia oikeuksia. MTK ja maataloustuottajat lähtevät siitä, että eläimellä tuotetaan elintarvikkeita. Emme lähde siitä, että tuotantoeläintä pidettäisiin lemmikkinä.”

–Maa- ja metsätaloustuottajain keskusjärjestön asiantuntijaeläinlääkäri Leena Suojala
Viite