Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lauri Kivinen.
toivo elää. Lauri Kivinen toivoo Ylelle pitkäjänteistä rahoitusratkaisua, mutta ei suostu ottamaan kantaa keinoihin.

toivo elää. Lauri Kivinen toivoo Ylelle pitkäjänteistä rahoitusratkaisua, mutta ei suostu ottamaan kantaa keinoihin.

Miten Yle on järkevintä rahoittaa, Lauri Kivinen?

3.10.2011 8.00

Anu-Elina Lehti

Ylen uudistus pitää hallitusohjelman mukaan viedä loppuun tänä syksynä. Uskotko, että vuosia vitkuteltu päätös saadaan vihdoin tehtyä, Ylen johtaja Lauri Kivinen?

”Kyllä, uskon että päätös tehdään, mutta toimenpiteiden vienti käytäntöön tulee viemään aikaa. Realististista on ajatella, että uusi rahoitussuunnitelma on voimassa vuoden 2013 alusta.”

Ilta-Sanomien mukaan työssäkäyvä suomalaispariskunta saattaisi joutua maksamaan tv:n katselemisesta jopa 500 euroa vuodessa, jos Yle rahoitetaan valtion budjettikassasta. Onko laskelma oikeansuuntainen?

”Arvioinnin ongelma on, että hajonta tulee olemaan suuri. Verotushan vaihtelee. Keskimääräisenä lukuna uskon, että Ilta-Sanomien laskelma on aika lähellä totuutta. Se tuntuu paljolta, mutta toisaalta, kuka tietää paljonko yksittäinen kansalainen maksaa terveydenhuollosta tai teistä.”

Miten Ylen toiminta olisi omasta mielestäsi järkevintä rahoittaa?

”Tämä on niin puhtaasti poliittinen kysymys, että en halua ottaa siihen kantaa. Meille on kaikkein tärkeintä, että saamme pitkäjänteisen, monia vuosia kantavan rahoitusratkaisun.”

yleisradio 




Viite