Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Klikkaa kuva ja tekstit suuremmiksi.

Klikkaa kuva ja tekstit suuremmiksi.

Monta paikkaa pelissä vihreiden puoluekokouksessa – he haluavat puheenjohtajistoon

2.5.2013 14.41

Lasse Leipola

Vihreiden puoluekokous on tänä keväänä erityisen kiinnostava, vaikka puolueen puheenjohtajaa ei kukaan ole näillä näkymin haastamassa. Moni muu tehtävä on avoinna.

Lähes kuusi vuotta puoluesihteerin tehtävää hoitaneen Panu Laturin seuraajaksi valitaan Timo Juurikkala, Lasse Miettinen tai Sallamaari Muhonen, ellei mustaa hevosta ilmaannu ennen kokousta.

Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja vaihtuu myös, sillä Johanna Sumuvuori ei hae jatkoa vaan lähtee opiskelemaan ulkomaille. Paikkaa havittelevat ainakin Mari Puoskari ja Juhana Suoniemi.

Uusia naamoja tulee myös puolueen puheenjohtajistoon, sillä nykyisistä varapuheenjohtajista jatkoa tavoittelee ainoastaan Krista Mikkonen. Hänen kanssaan kolmesta paikasta kilvoittelevat ainakin Touko Aalto, Anne Bland, Kristian von Essen, Inka Hopsu, Saara Ilvessalo, Sirpa Kauppinen ja Olli-Poika Parviainen.

Ehdokaslistat vahvistetaan vasta puoluekokouksen alussa, joten siihen asti kaikkiin tehtäviin voi esittää uusia ehdokkaita. Hyvissä ajoin ilmoittautuneet puoluesihteeri- ja varapuheenjohtajaehdokkaat aloittivat ehdokaskiertueen viime viikonloppuna Turussa, Tampereella ja Oulussa. Kiertue jatkuu tänä viikonloppuna Helsingissä, Kouvolassa ja Kuopiossa.

Puoluekokous järjestetään Espoossa 25.–26. toukokuuta.

Lisäys 16.5. Edellisen Vihreän Langan mentyä painoon varapuheenjohtajakisaan ilmoittautui Anssi Lepistö, 33-vuotias koulujohtaja Janakkalasta. Hän vastaa samoihin kysymyksiin, joihin muut ehdokkaat vastasivat edellisessä numerossa.

Mitä vihreiden pitäisi tehdä toisin seuraavissa eduskuntavaaleissa?

”Meidän pitää keskittyä oman viestin viemiseen ja omien arvojen ajamiseen. Muut puolueet pitää haastaa asioilla, jotka koskettavat jokaisen ihmisen elämää ja jotka ovat ajankohtaisia. Lisäksi meidän tulee osata puhua tulevaisuuden Suomesta, Euroopasta ja maailmasta sekä ympäristöpolitiikasta positiiviseen sävyyn, ei pelottelemalla tai maalaamalla uhkakuvia. Enemmän kyllää, vähemmän eitä.

Viestin tulee olla selkokielinen ja selväjärkinen, niin että kuulija ymmärtää, mistä puhumme. Äänestäjällä pitää olla syy äänestää meitä.”

Jos vihreiden pitäisi keskittää voimansa muuttaakseen yhden asian Suomesta, mikä tämä asia olisi?

”Vihreiden pitäisi keskittyä lapsiköyhyyden poistamiseen. Kasvavat tuloerot ovat yksi suurimmista uhkista koko yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta. Meillä ei ole varaa menettää tulevia sukupolvia.”
Viite