Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

MTK:lta tukea tutkijoiden sivuuttamiseen: ”Toivottavasti tämä selväjärkisyyden linja jatkuu”

11.4.2013 14.41

Lasse Leipola

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola kiittelee runsaasti kritiikkiä saaneen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok) toimintaa metsälain valmistelussa.

Helsingin Sanomat kritisoi viime viikolla maa- ja metsätalousministeriötä tutkimustiedon sivuuttamisesta. Alkuviikosta lanseerattiin kampanja, jonka tavoitteena on MMM:n lakkauttaminen.

Metsälakiuudistus oli yksi Helsingin Sanomien artikkelissa mainituista tapauksista, joissa tutkimustieto on jäänyt sivuun. Tiirolan mukaan Koskinen on ”kiitettävästi käyttänyt omia aivojaan” lain valmistelussa.

”Ei yhteiskuntaa voida kehittää pelkästään tutkijavetoisesti. Toivottavasti tämä selväjärkisyyden linja jatkuu myös eduskunnassa”, Tiirola sanoo.

Tiirola pitää metsänomistajien vallan ja vastuun kasvattamista hyvänä, mutta varoittaa, ettei lakia pidä käyttää luonnonsuojeluun.

”Metsälaki on laki kestävän metsätalouden edistämisestä. Kun luontoa halutaan suojella, tehtäköön se niillä keinoin, jotka tähän tarkoitukseen on varattu: METSO-ohjelmalla ja luonnonsuojelulailla. Silloin metsänomistajalla on oikeus asianmukaiseen korvaukseen. Tällöin myöskään eduskunnalle ei jää epäselväksi, minkä hintaisia päätöksiä he tekevät”, Tiirola sanoo.

luonnonsuojelu  metsät 
Viite