Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Musta Barbaari opettaa.
Yhdys sana? Musta Barbaari hauskuutti oppilaita selittelemällä kirjoitusvirhettään: ”Testasin vaan, oletteko hereillä!”Lasse Leipola

Yhdys sana? Musta Barbaari hauskuutti oppilaita selittelemällä kirjoitusvirhettään: ”Testasin vaan, oletteko hereillä!”

Musta Barbaari testasi opettamista: ”Opitteko, kun opettaja ei osaa?"

30.4.2014 10.12

Lasse Leipola

”Kuinka moni söi tänään hedelmää? Kuinka moni söi leipää? Eikö kukaan syö enää puuroa?”

Rap-artisti Musta Barbaari aloitti Kaisaniemen viidesluokkalaisten aamun tenttaamalla, mitä he olivat syöneet aamupalaksi. Pelkkä leipä ei riittänyt vastauksesi, vaan oppilaiden piti osata kertoa myös, minkälaista leipää oli syöty ja oliko sen päällä voita vai kasvirasvaa.

Salil eka, salil vika -biisistä tuttu muusikko kokeili tänään keskiviikkona opettajantaitojaan pitämällä Kaisaniemen 5C-luokalle terveystiedon ja historian oppitunnit. Hän osallistuu Kirkon ulkomaanavun kampanjaan, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta kehitysmaiden opettajapulasta.

”Nyt saatte kokea, opitteko mitään, kun opettaja ei osaa asiaansa”, Musta Barbaari sanoi.

Koulua käymättömien lapsien määrä on saatu 2000-luvulla puolitettua, mutta tämä on heikentänyt opetuksen laatua. Esimerkiksi Tansaniassa opettajapulaa on helpotettu puolittamalla opettajien koulutus kahdesta vuodesta yhteen.

Kirkon ulkomaanavun mukaan maailman 650 miljoonasta peruskoululaisesta 120 miljoonaa ei käy koulua kuin korkeintaan muutaman vuoden ja 130 miljoonaa ei opi perusasioita kuten lukemista tai laskemista. Kampanjan tavoitteena on lisätä 10 000 uutta koulutettua opettajaa kehitysmaihin.

”Meidän kokemuksien mukaan koulun keskeytykset johtuvat usein siitä, että vanhemmat kokevat, etteivät lapset opi koulussa mitään”, kampanjasuunnittelija Elisa Vepsäläinen sanoo.

Myös Musta Barbaari on kokenut, kuinka tärkeää laadukas opetus on.

”Lempiaineitani olivat kuvataide ja liikunta sekä myöhemmin historia, jossa minulla oli erittäin hyvä opettaja.”

koulutus  kehitysyhteistyö  lapset 
Viite