Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Muutos 2011 toivoo vaaliliittoa perussuomalaisten kanssa

7.6.2010 16.30

Lasse Leipola

Viime syksynä julkisuuteen noussut Muutos 2011 -yhdistys on saamassa virallisen puolueen aseman. Ensi kevään eduskuntavaaleissa sen tavoitteena on kahdesta kolmeen eduskuntapaikkaa, joiden saamiseksi hakeudutaan vaaliliittoihin.

”Nykyisellä vaalimatematiikalla on parhaat mahdollisuudet, kun tekee liittoja. Edellytyksenä on, että toisella puolueella on samansuuntaiset tavoitteet. Valitettavasti esimerkiksi vihreiden kanssa on aika vähän yhteistä, lukuun ottamatta puheita avoimesta demokratiasta”, puheenjohtaja Juha Mäki-Ketelä sanoo.

Hänen mukaansa perussuomalaiset on yksi varteenotettavista kumppaneista.

Mutta onko mahdollista, että maahanmuutosta puhuvat puolueet syövät toistensa kannatusta ja jäävät yhdessä marginaaliin?

”Se riski on aina olemassa, mutta ei se meitä harmita, sillä me olemme uusi toimija. Perussuomalaisille se voi olla kohtalokasta”, Mäki-Ketelä sanoo.

Hänen mukaansa keskustalaisia on vaikea houkutella, koska nämä asuvat alueilla, jossa on vähän maahanmuuttajia tai maahanmuutosta aiheutuvia ongelmia. Mäki-Ketelä uskoo myös kokoomuksen pitävän kiinni kannattajistaan ”Stubbista ja Kataisesta huolimatta”.

”Vihreillä on taas ihan oma linjansa, mikä heille suotakoon. Sdp:n kannattajissa sen sijaan on paljon nykyjohtoon väsähtäneitä työmiehiä, jotka voivat siirtyä meidän kannattajiksimme. Toinen on sitten tietysti perussuomalaiset”, Mäki-Ketelä sanoo.

Tärkein kohde on kuitenkin nukkuvien puolue. Puolueessa lasketaan, että eduskuntapaikkaan riittää, jos kymmenen prosenttia nukkuvista saadaan herätettyä.

Puolue on saanut kerättyä viisi tuhatta kannattajakorttia, ja ne toimitetaan oikeusministeriöön vielä ennen juhannusta. Sen jälkeen keskitytään vaalityöhön, jota tehdään Mäki-Ketelän mukaan varsin perinteisin keinoin.

”Aika paljon kyseessä on toreilla pyörimistä, face to face -kampanjointia, esitteiden jakamista. Palautamme politiikan tekemisen sinne, missä se kuuluu olla, eli ihmisten keskuudessa.”

maahanmuutto  perussuomalaiset  eduskuntavaalit  muutos 


Lisää aiheesta:Viite