Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Myös Finnair aikoo testata biopolttoaineita

10.5.2010 11.54

Saija Räsänen

Finnairin on tarkoitus testata biopolttoaineita mahdollisimman nopeasti, Finnairin viestinnästä kerrotaan. Biopolttoaineiden käyttöönoton tarkempi aikataulu ei kuitenkaan ole vielä selvillä.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että Lufthansa aloittaa lennot biopolttoaineilla vuoteen 2012 mennessä. Tarkoitus on säästää niin kustannuksissa kuin päästöissäkin, kertoi Lufthansan toimitusjohtaja Wolfgang Mayrhuber.

Kiinnostus biopolttoaineisiin on kasvanut, kun lentoliikenteen hiilidioksidipäästöihin on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Lentoliikenne aiheuttaa kahdesta neljään prosenttia maailman vuotuisista hiilidioksidipäästöistä, ja vuoteen 2050 mennessä osuuden on arvioitu kasvavan jopa 15–20 prosenttiin päästöistä.

Lentoyhtiöitä motivoi päästöjen pienentämiseen myös EU:n päästökaupan laajentaminen lentoliikenteeseen vuonna 2012. Helsingin Sanomien mukaan Lufthansalla arvioidaan päästökaupan maksavan sille vuosittain 150–350 miljoonaa euroa.

Lufthansan lisäksi ranskalais-hollantilainen KLM aikoo aloittaa kaupalliset lennot biopolttoaineilla vuonna 2011. Myös yhdysvaltalainen Continental Airlines on testannut biopolttoaineita koneissaan.

liikenne  biopolttoaineet  lentoliikenne 


Lisää aiheesta:Viite