Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Myös UPM suunnittelee biopolttoainelaitosta

21.9.2009 16.21

Josi Tikkanen

UPM suunnittelee toisen sukupolven biopolttoainelaitosta Kymin tai Rauman tehtaan yhteyteen. Hankkeessa on meneillään ympäristövaikutusten arviointi -vaiheessa, mutta investointipäätöstä laitoksesta ei ole vielä tehty.

UPM:n biopolttoaineliiketoiminta-alueen asiantuntija Maiju Helinin mukaan hankkeen tekninen konsepti valmistuu ensi vuonna.

"Silloin tiedämme, onko investointi mahdollinen."

Biojalostamossa energiapuuta muutetaan kaasutuksen ja kaasun nesteytyksen kautta biodieseliksi ja teollisuusbensiiniksi.

Toteutuessaan jalostamo tuottaisi maksimissaan 300 000 tonnia biopolttoaineita ja -kemikaaleja. UPM on kehittänyt toisen sukupolven biopolttoainetta vuodesta 2006 asti.

Yhtiön hanke on saanut rahoitusta Tekesin uusia biomassatuotteita kehittävästä BioRefine-ohjelmasta. Samasta ohjelmasta avustusta on saanut Stora Enson ja Nesteen yhteinen biojalostamoprojekti Varkaudessa.

Varkauden biopolttoaineiden koelaitos vihittiin käyttöön kesäkuussa. Stora Enson mukaan Varkauden tehtaan lakkautusuhka ei vaikuta koelaitoksen toimintaan. Koelaitoksella kehitetään biopolttoaineiden valmistamista hakkuujätteistä.

metsäteollisuus  biopolttoaineet 
Viite