Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Kohti vaalivoittoa -kirja.
Kartta Arkadianmäelle? Vihreiden vaaliopas antaa käytännön vinkkejä kampanjointiin.Vihreät

Kartta Arkadianmäelle? Vihreiden vaaliopas antaa käytännön vinkkejä kampanjointiin.

Näillä eväillä vihreät pyrkivät eduskuntaan

23.8.2010 9.04

Noora Jussila

Vihreiden ehdokkaat eduskuntavaaleissa saivat viikko sitten lauantaina käteensä opuksen, jonka avulla puolue aikoo käydä tähän asti ammattimaisimman vaalikampanjansa.

Kohti vaalivoittoa Vihreän eduskuntavaaliehdokkaan opas 2011-kirja on tarkoitus jakaa kaikille eduskuntavaaliehdokkaille ja heidän kampanjapäälliköilleen.

Vihreiden kampanjapäällikön Ville Tuomisen mukaan oppaalla pyritään parantamaan vihreiden kampanjaosaamista koko maassa.

”Uskon että oppaan myötä ja sillä draivilla, jolla ihmiset ovat lähteneet vaaleja tekemään, tulemme näkemään todella komeita kampanjoita. Kampanjamme ehdokastasolla tulevat olemaan kovempia kuin koskaan”, Tuominen vakuuttaa.

Toissa viikon lauantaina pidetyn eduskuntavaaliehdokkaiden koulutustapahtuman perusteella Tuominen arvioi, että puolueen vaalityössä on otettu iso askel ammattimaisempaan suuntaan.

”Esimerkiksi ajatus, että kaikissa vaalikampanjoissa on kampanjapäällikkö, ei ollut itsestään selvä neljä vuotta sitten. Nyt on, kuten sekin, että kaikilla ehdokkailla on tukiryhmät.”

Tuomisen arvion mukaan vihreiden ehdokkaiden kampanjabudjetit ovat kasvamassa aiempiin vaaleihin verrattuna. Näin siitä huolimatta, että samaan aikaan monet muut puolueet tuskailevat vaalirahakohun myötä pienentyneen rahoituksen kanssa.

Syyksi hän uskoo sen, että kentällä uskotaan nyt aidosti uusien kansanedustajien läpimenomahdollisuuksiin.

Vihreiden kampanjat nojaavat vahvasti vapaaehtoistyöhön. Ehdokasopas kannustaakin ehdokkaita pyytämään ihmisiä auttamaan vaaleissa ja myös arvostamaan vapaaehtoistyöntekijöiden panosta vapaaehtoistyön hyvällä organisoimisella ja vaikka viemällä vapaaehtoiset pitsalle kampanjoinnin lopuksi.

Oppaassa pureudutaan myös vaalirahoituksen pelisääntöjen muutoksiin, tehokkaaseen kampanjointiin ja tehokkaaseen viestintään. Lisäksi opas tarjoaa makupaloja aiemmin onnistuneista kampanjoista.

Ensimmäisen kerran vihreät teki ehdokasoppaan vuoden 2008 kuntavaaleihin.

Oppaan patenttivastaukset kiperiin kysymyksiin

Onko hallituspaikka vihreille tärkeämpi kuin periaatteet?

”Vihreät haluaa vaikuttaa asioihin ja muuttaa maailmaa. Sitä työtä tehdään ensisijaisesti hallituksessa, kamppailu kerrallaan. Hallituksessa oleminen ei ole itsetarkoitus.”

Eivätkö kaikki puolueet ole nykyään enemmän tai vähemmän vihreitä?

”Monet puhuvat näissäkin vaaleissa vihreitä, mutta teot puuttuvat. Ympäristöpolitiikka on meille konkreettisia, joskus kalliita ja vaikeitakin tekoja, ei vain vaalipuhetta.”

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite