Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin ehdokkaat vastasivat tarjoukseen

3.3.2011 15.19

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka tarjosi tekaistulla nimellä 3000 euron vaalirahaa sillä ehdolla, ettei lahjoittajan nimi paljastu. Ehdotus lähetettiin kahdelle ehdokkaalle kustakin kahdeksasta eduskuntapuolueesta. Vastaamatta jättivät rkp:n ehdokkaat Mats Nylund ja Ulla-Maj Wideroos, perussuomalaisten Pietari Jääskeläinen sekä vasemmistoliiton Minna Sirniö.

Petri Salo (kok):

”Yksi vaihtoehto lahjoituksen tekemiseen on tehdä asiasta lahjoitus tukitilille siten, että puolet on lahjoittanut Tapio Lahti ja toisen puolen hänen vaimonsa tms. Alla 1500 euron lahjoituksia ei nimittäin tarvitse ilmoittaa lahjoittajan nimellä. Miltä tällainen järjestely tuntui? Voin myös järjestää jonkun laskun sinun maksettavaksi, jos se tuntuisi paremmalta tavalta.”

Ilkka Kantola (sd):

”Arvostan halukkuuttasi tukea kampanjaani ja olen kiitollinen tuestasi vaikka se ymmärrettävistä julkisuussyistä jäisikin puoleen aikomastasi määrästä.”

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps):

”Kiitos tarjouksestanne! En kerää ulkopuolista rahaa vaalikampanjaani varten vaan rahoitan sen omista säästöistäni.”

Merikukka Forsius (kok):

”Säännöt menevät niin, että lahjoitus yhdeltä tukijalta voi olla enintään 6000 euroa ja yli 1500 euron lahjoittajan nimi, yrityksen tai yksityishenkilön, on julkaistava vaalien jälkeen annettavassa vaalirahailmoituksessa, jos ehdokas tulee valituksi.”

Timo Juurikkala (vihr):

”Tilanne on semmoinen, että lain mukaan kaikki 1500 tai enemmän lahjoittaneet on julkistettava; vihreiden omien pelisääntöjen mukaan raja on 1000 euroa. Toki noudatan tätä, joten en siis voi ottaa ehdottamaasi summaa vastaan.”

Tarja Tallqvistin (kd) kampanjapäällikkö Anja Hurme:

”Yksityishenkilön tietoja ei tarvitse julkaista jos lahjoitus on alle 1 500 euroa. Tarjouksesi menee siten yli salassapitorajan. Lahjoituksen voi tietysti niin halutessaan jakaa useammalle yksityishenkilölle. Yritys ja yrityksen omistaja sen sijaan katsotaan samaksi lahjoittajaksi. Tässä pohdittavaa.

Touko Aalto (vihr):

”Vihreät ajavat vaalirahoituksen avoimuutta. 1000 euron (ja sitä suurempien summien) lahjoittajien nimet ovat julkistettavaa tietoa. Eli nimettömästi meillä vihreissä voi ottaa vastaan vain 999 euroa. ...olen todella kiitollinen kaikesta tuesta, mutta otan tuen vastaan vain avoimuuden periaatteita kunnioittaen.”

Toimi Kankaanniemi (kd):

”Sitä en ole selvittänyt eikä laki kerro, saako esimerkiksi molemmilta aviopuolisoilta erikseen saatujen enintään 1499 euroa/puoliso tukien antajat ja euromäärät jättää julkaisematta eli lasketaanko ne yhteen, jolloin julkistamisraja ylittyy vai katsotaanko erillisiksi, jolloin raja ei ylity.”

Petri Neittaanmäki (kesk):

”Uuden vaalirahoituslain mukaan kaikki yli 1500 euron lahjoitukset on ilmoitettava, mutta jos haluat pysyä nimettömänä, voin ottaa vastaan vain alle 1500 euron lahjoituksen tukiyhdistykseni Vahva Suomi yhdentyvässä Euroopassa ry:n tilille, jonka tilinumero löytyy nettisivuiltani.”

Mikko Alatalon (kesk) avustaja Tero Mäenpää:

”Vaalirahoituslaki velvoittaa ehdokkaan ilmoittamaan merkittävät tuen antajat (1500 € ja sitä suuremmat lahjoitukset).”

Annika Lapintie (vas):

”Voimassa olevan vaalirahoituslain mukaan on kukin yksittäinen tuki ja sen antaja ilmoitettava, jos tuen arvo on eduskuntavaaleissa vähintään 1500 euroa. Joten 3000 euron lahjoittaminen nimettömästi ei ole mahdollista.”

Jouko Skinnari (sd):

”Kiitoksia tarjouksestasi Tapio,mutta en ota vastaan ulkopuolista rahoitusta miltään taholta. Olen itse Suomen Yrittäjät ry:n jäsen ja ajan yrittäjien asiaa,nimenomaan pienten. Pienyrittäjissä on monella sektorilla Suomen tulevaisuus. Maksan kaikki vaalikuluni itse ottamalla etukäteissäästöjen lisäksi paljon lainaa tätä varten.”

Juttuua on päivitetty 4.3. kello 9.24. Juttuun on lisätty loppujen ehdokkaiden vastaukset.

vaalirahoitus  eduskuntavaalit 




Viite