Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Liisa Rohweder.
Mistä lisää? Liisa Rohweder kertoi toimittajille, että jos mikään ei muutu, ihmiskunta tarvitsee vuonna 2,8 maapalloa vuonna 2050.Lasse Leipola

Mistä lisää? Liisa Rohweder kertoi toimittajille, että jos mikään ei muutu, ihmiskunta tarvitsee vuonna 2,8 maapalloa vuonna 2050.

Näin maailma voidaan vielä pelastaa

13.10.2010 16.07

Lasse Leipola

Maailma on matkalla kohti seuraavaa sukupuuttoaaltoa, varoitti Suomen WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder tuoreen Living Planet -raportin julkistamistilaisuudessa. Edellinen sukupuuttoaalto tappoi dinosaurukset sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten.

Rohwederin mukaan väestönkasvu ei ole merkittävin syy luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen vaan se, miten pohjoisessa eletään.

Raportissa todetaankin, että rikkaiden maiden elintaso köyhdyttää luonnon monimuotoisuutta erityisesti köyhissä maissa. Myös luonnonvarojen kulutus keskittyy rikkaisiin maihin.

”Jotain on tapahduttava nimenomaan pohjoisella pallonpuoliskolla, jotta resurssit riittävät”, Rohweder sanoi tänään keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

WWF:n raportissa on myös häivähdys toivoa, sillä siinä luetellaan toimenpiteitä, joilla luonnonvarojen liikakäyttö ja luonnon monimuotoisuuden kapeneminen saadaan kuriin.

WWF:n eväät maailman pelastamiseksi

  • Kehitetään vähähiilinen talous, jossa säästetään energiaa ja luovutaan fossiilisista polttoaineista.
  • Optimoidaan maatalouteen, energiantuotantoon ja metsäteollisuuteen tarvittavan maan käyttö ja jätetään metsiä hiilinieluiksi.
  • Pelastetaan luonnon monimuotoisuus perustamalla suojelualueita.
  • Vähennetään ravinnosta aiheutuvaa ympäristörasitetta siirtymällä vähäproteiiniseen ruokavalioon.

luonnonsuojelu  ilmastonmuutos  monimuotoisuus 
Viite