Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin puolueiden toiveet toteutuivat

17.12.2009 15.42

Jukka Vahti

  • Kokoomus esti työmarkkinajärjestöjen myötävaikutuksella perusturvan ja ansioturvan välisen yhteyden purkamisen. Tämän vuoksi työttömyyskorvausten korottaminen tulee niin kalliiksi, että se jää tekemättä. Takuueläkkeen lisäksi perusturvaan ei ole lähivuosina luvassa muita tasokorotuksia, sen sijaan monet etuudet sidotaan nyt indeksiin.
  • Keskustalle oli eritysen tärkeää saada läpi päätös 685 euron takuueläkkeestä pienituloisimmille. Keskusta on ajanut vihreiden tapaan toimeentulotuen maksamisen siirtämistä Kelalle.
  • Vihreiden tärkeimpiä tavoitteita olivat perusturvan korottaminen ja työn tekeminen kannattavammaksi pienituloisille. Kummassakaan ei oteta isoja askeleita. Vihreiden kannalta toimeentulotuen perusosan siirtäminen Kelaan pelastaisi paljon. Muuten komitean työ on paha pettymys.
  • Rkp on pitänyt komiteassa matalaa profiilia. ”Sellainen yleisvaikutelma syntyi, että verojen laskeminen on ollut heille tärkeämpää kuin perusturvan parantaminen”, eräs komitean työtä läheltä seurannut sosiaalipolitiikan asiantuntija arvioi.

sosiaaliturva 


Lisää aiheesta:Viite