Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin vihreiden kansanedustaja vastaa Halla-ahon julistukseen

27.5.2011 15.38

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja ja puheenjohtajaehdokas Outi Alanko-Kahiluoto puolustaa positiivista diskriminaatiota tuoreessa blogikirjoituksessaan. Positiivisella diskriminoinnilla tarkoitetaan toimintatapaa, jossa henkilöä tai ryhmää tuetaan erityistoimin, jos henkilö tai ryhmä on ilman niitä vaarassa jäädä eriarvoiseen asemaan.

”Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan yksi perusperiaatteista on se, että heikompiosaisia tuetaan, ja syrjäytymistä ja eriarvoisuutta ehkäistään. Tässä ajattelussa on tunnustettu se tosiasia, että kaikilla ei ole yhtäläisiä lähtökohtia pärjäämiseen”, Alanko-Kahiluoto kirjoittaa.

Hänen kirjoituksensa on kommentti perussuomalaisten keskiviikkona antamaan rasisminvastaiseen julkilausumaan. Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) kirjoittamassa lausumassa tuomitaan syrjinnän lisäksi myös etniseen taustaan, kieleen, kulttuuriin tai uskontoon perustuva suosiminen työmarkkinoilla, koulutuksessa ja muissa yhteyksissä.

Alanko-Kahiluoto muistuttaa, että positiivinen diskriminointi torjuu eriarvoisuutta muun muassa kouluissa, joissa siihen suunnatulla rahalla pystytään esimerkiksi pienentämään koulun opetusryhmien kokoa ja palkkaamaan koulunkäyntiavustajia.

”Ilman positiivista diskriminaatiota lasten tausta johtaa huonoon koulumenestykseen ja huono-osaisuus siirtyy tätä kautta sukupolvelta toiselle”, Alanko-Kahiluoto kirjoittaa.

vihreät  perussuomalaiset  rasismi  syrjintä 
Viite