Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jännää. Vihreiden vaalivalvojaisia vietetään perinteiseen tapaan Helsingin Tavastialla.

Jännää. Vihreiden vaalivalvojaisia vietetään perinteiseen tapaan Helsingin Tavastialla.

Näin vihreiden vaalivalvojaiset etenivät Tavastialla

28.10.2012 19.53

Vihreä Lanka

Seuraa tapahtumia osoitteessa www.facebook.com/vihrealanka

23.01 Vihreät ohitti juuri demarit Espoossa ja on Espoon toiseksi suurin puolue, kertoi puoluesihteeri Panu Laturi Tavastian lavalta. Innostus nousee Tavastialla minuutti minuutilta.

22.57 "Yle on kämmännyt ennusteensa kanssa kunnolla. Katsotaan, kuinka ylös palkkimme vielä nousee ja juhlitaan sitten!" vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö hehkutti puolueensa loppukiriä Tavastian lavalla.

22.47 Vihreät ovat ohittaneet Ylen ennusteessa vasemmiston koko maan kannatuksessa ja Helsingin reaaliäänissä demarit.

22.45 "Nyt menimme demarien ohi", Ode sanoi mikrofoniin, ja Tavastia huusi jee!

22.29 Tavastian vaaliväki aplodeerasi villisti, kun Ylen ennuste Helsingin tuloksesta julkistettiin: vihreät on säilyttämässä toiseksi suurimman puolueen aseman.

22.26 Helsingin äänistä on laskettu vasta hieman yli kolmannes. Nyt näyttää siltä, että vihreistä uusina valtuustoon nousevat Heidi Hautala, Otso Kivekäs, Jasmin Hamid, Leo Stranius, Jukka Relander ja Erkki Perälä. Jasmin Hamid ei kymmenen jälkeen uskaltanut vielä juhlia läpimenoaan. "Jos pääsen läpi, ajan pääkaupukiseudun kaupunkien yhdistämistä. Helsinkiin pitää rakentaa lisää asuntoja, myös kaupungin omia vuokra-asuntoja, jotta myös lapsiperheet ja opiskelijat voivat asua täällä."

22.09 Oikeusministeriön virallinen vaalit.fi on ollut kaatuneena jo yli kymmenen minuuttia.

21.56 Yksi nuoremmista läpi menijöistä on Luonto-liion pääsihteeri Leo Stranius. "Äänimääräni on aika odotettu. Enemmän jännittää se, säilyttääkö vihreät Helsingissä toiseksi suuimman ryhmän aseman", Stranius sanoo Tavastian vaalivalvojaisissa.

21.52 Tilastotieteilijä Osmo Soininvaaran mielestä näyttää kirkkaasti siltä, että vihreät menee Helsingissä demarien ohi ja pitää toiseksi suurimman puolueen aseman. Omasta äänipotistaan hän on yllättynyt. "Se on hämmästyttävän suuri siihen nähden, että tein kaikkeni, että ääniäni siirtyisi nuoremmille."

21.40 "En usko, että Ylen ennuste pitäisi paikkaansa. Ei se pitänyt viime kuntavaaleissakaan. Luulen, että tulos tulee olemaan 8,0-8,1", vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kommentoi Tavastian vaalivalvojaisissa.

21.40 Äänestysprosentti on 58,2, eli vähemmän kuin vuosina 2004 tai 2008.

21.32 Ylen ennusteen mukaan vihreät saavat vain 7,4 % äänistä. Tavastian vaalivalvojaisiin laskeutui hiljaisuus.

21.07 Ohjelmistoarkkitehti Otso Kivekäs lupaa puolustaa Helsingin kaupunginvaltuustossa pyöräilyä ja tiivistä kaupunkisuunnittelua: "Kun moottoritiet muutetaan kaduiksi, melualueiden ja liittymien alta vapautuu asuintilaa 100 000 asukkaalle", Kivekäs sanoi Tavastian vaalivalvojaisissa Vihreälle Langalle. Kivekkään läpimeno näytti varmalta iltayhdeksältä.

20.50 Vihreiden kannatus näyttää nyt pientä lukua, koska tällä hetkellä tuloksia tulee maaseutupaikkakunnilta, joissa puolueen kannatus on heikko. Viime vaaleissa luku kävi ääntenlaskennan aikana alimmillaan 5,5 prosentissa. "Ei siis huolta", sanoi puoluesihteeri Panu Laturi mikrofoniin.

20.34 Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Ylikahri saa taas jännittää läpipääsyään loppuun asti. Häntä ilahduttaa se, että ryhmään on tulossa lisää nuoria miehiä. "Ihan mahtavaa, että Hannu Oskala, Otso Kivekäs ja Erkki Perälä ovat pääsemässä läpi!" Ylikahri sanoo Tavastian vaalihumussa.

20.16 Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kehui ennakkoäänien tulosta todella hyväksi. Helsingin vihreiden puheenjohtaja Hannu Oskala oli myös tyytyväinen Helsingin tulokseen, 17,5 prosenttia ennakkoäänistä: "Olemme ennakkoäänissä vain prosentin demareita jäljessä. Me noustaan!"

20.13 "Keep up the good work", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö tsemppasi Tavastian yleisöä ennakkoäänten selvittyä. "Uskon, että vihreät on toinen niistä kahdesta puolueesta, jotka nostavat kannatustaan viime vaaleista."

20.05 Vihreät ovat juuri saaneet tietää ennakkoäänien tuloksen, 6,3 %. Tunnelma on rauhallinen, sillä tulos on sama kuin viime vaaleissa.

19.51 Kun ennakkoäänet rävähtävät ruutuun kymmenen minuutin päästä, vihreiden osuus näyttää lopputulosta pienemmältä. Näin siksi, että vihreät äänestävät ahkerammin varsinaisena äänestyspäivänä. Viime kuntavaalien ennakkoäänistä vihreät saivat 6,43 %. Helsingin ennakkoäänistä vihreät saivat 18,1 %. Lopulta vihreät saivat koko maassa 8,94 ja Helsingissä 23,2 %.

19.49 Vuoden 2008 kunnallisvaalien äänikuningas Osmo Soininvaara ennusti vihreille kahden paikan menetystä Helsingissä. Soininvaaran ennusteen mukaan vihreät saa Helsingissä 19 paikkaa ja 21,5 prosenttia äänistä. 2008 kuntavaaleissa vihreat saivat Helsingissä 21 valtuustopaikkaa ja 23,2 prosenttia äänistä.

19.22 Väkeä alkaa valua vihreiden vaalivalvojaisiin Tavastialle. Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö on paikalla antamassa lausuntoja medialle. "Hyvät fiilikset. Kentällä on ollut erittäin positiiset tunnelmat kampanjan ajan. Ehdokkaita ja jäseniä on enemmän kuin koskaan. Gallupien valossa olisi tulossa hyvä lopputulos. Tavoitteena on saada parempi äänisaalis kuin viime kuntavaaleissa", Niinistö sanoi Vihreälle Langalle.

vihreät  kuntavaalit 
Viite