Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Anni Sinnemäki.
Tasoitusta. Anni Sinnemäki haluaa yhdistää vihrän verouudistuksen ja tuloerojen kaventamisen.Emilia Pippola

Tasoitusta. Anni Sinnemäki haluaa yhdistää vihrän verouudistuksen ja tuloerojen kaventamisen.

Näitä veroja vihreät haluavat kiristää

1.9.2010 12.50

Noora Jussila

Vihreät esitteli tänään keskiviikkona verolinjauksiaan. Korotusta puolue vaatii ainakin arvonlisänveroon ja kiinteistöveroon.

Alv:n korottaminen yhdellä prosenttiyksiköllä toisi valtion kassaan noin 700 miljoonaa euroa, kiinteistöverosta vihreät taas toivovat 400 miljoonan euron lisätuloja kunnille.

Puolueen puheenjohtajan, työministeri Anni Sinnemäen mukaan nyt tehtyä vihreää verouudistusta pitää jatkaa myös ensi vaalikaudella.

"Korotuksia verotukseen tarvitaan ensi vaalikaudella yhteiskunnan palveluiden ja etuuksien turvaamiseksi ja ilmastonmuutoksen vuoksi ne on järkevää kohdentaa vihreällä tavalla. Korotusten taakka on jaettava sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Me haluamme yhdistää vihrän verouudistuksen ja tuloerojen kaventamisen", Sinnemäki sanoo.

Puolue haluaa kaventaa tuloeroja nostamalla pääomatuloveroa kahdella prosenttiyksiköllä ja keventämällä pienituloisten verotusta.

Pääomatuloveron korotus toisi valtiolle noin 100 miljoonaa euroa. Sinnemäki toivoo Hetemäen verotyöryhmältä ehdotuksia, miten hyvätuloiset voisivat osallistua taantuman

"Hetemäen verotyöryhmän on tarpeen pohtia, onko muita järkeviä tapoja saada myös hyväosaiset ja -tuloiset mukaan taakanjakotalkoisiin", Sinnemäki sanoi.

Sinnemäki kehuu syksyn verokeskustelua "hyväksi ja eläväksi".

"Veropolitiikka on yksi seuraavan hallituskauden tärkeimpiä kysymyksiä."

vihreät  verotus 
Viite