Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Honkonen

Uusi pomo. Puheenjohtajan tuoli kuuluu nyt Ville Niinistölle.Juha Honkonen

Uusi pomo. Puheenjohtajan tuoli kuuluu nyt Ville Niinistölle.

Nämä ovat vihreiden konkarien neuvot uudelle puheenjohtajalle

11.6.2011 17.32

Jukka Vahti

Vihreiden viestin kirkastaminen. Omista saavutuksista kertominen. Vaalitappion jälkien korjaaminen.

Nämä ovat vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi lauantaina valitun Ville Niinistön  suurimmat haasteet lähivuosien aikana, arvioivat puolueen entiset puheenjohtajat Tuija Brax ja Osmo Soininvaara lauantaina Kuopiossa heti puheenjohtajakilvan ratkettua.

"Viime aikoina se, mitä hallituksessa saavutettiin ja missä tappelujen jälkeen sitten hävittiin ei selvästikään ole mennyt julkisuudessa läpi",  vihreiden puheenjohtajana vuosina 1995–1997 ollut Brax sanoo.

Niinistö valittiin vihreiden puheenjohtajaksi neljästä ehdokkaasta ylivoimasella 55,5 prosentin ääniosuudella. Brax osasi odottaa selvää tulosta.

"Kun olen viime viikkoina kuunnellut ihmisiä, niin kyllä minun ennakkoveikkaukseni tuloksesta oli itse asiassa aika lähellä tätä."

 

Myös Osmo Soininvaara odottaa Niinistöltä entistä ytimekkäämpää viestintää. Soininvaara oli vihreiden puheenjohtaja vuosina 2001–2005.

"Vaalit eivät menneet kovin hyvin, ja tilanne pitää palauttaa entiselleen. Nyt tosin ilmeisesti alkaa hallitusyhteistyö erittäin vaikeassa hallituksessa, ja siinä pitää nyt menestyä paremmin kuin viimeksi, erityisesti tiedottamisessa", Soininvaara sanoo.

Hänen mielestään vihreiden pitää tuoda poliittinen keskustelu ja sisältökysymykset ulos kabineteista ihmisten ulottuville. Soininvaaran mielestä Niinistöllä on tähän hyvät edellytykset, mutta eri asia on, kuinka paljon puheenjohtaja ehtii käyttää aikaa viestintään.

"Mutta tämä on joukkueurheilua. Jos puheenjohtaja ei ehdi, silloin jonkun muun pitää se tehdä", noin 150 000 kuukausikävijän blogia pitävä Soininvaara sanoo.

 .

 

 

 
Viite