Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nämä vaaliehdokkaat ovat petojen puolella

5.4.2011 15.20

Saija Räsänen

Luontoliiton Susiryhmä on selvittänyt eduskuntavaaliehdokkaiden kantoja suurpetokysymyksiin.

Ehdokkailta kysyttiin muun muassa, paljonko Suomessa tulisi olla susia, tulisiko suurpetojen kaatolupamääriä nostaa vai laskea ja pitäisikö petovahinkojen ennaltaehkäisyyn ja korvauksiin suunnata lisää julkista tukea.

Suurpetomyönteisiksi kokoomuslaisiksi paljastuivat muun muassa Pertti Salolainen ja Hannele Luukkainen. Demareista petoja puolustivat esimerkiksi Erkki Tuomioja ja Piia Elo ja keskustasta Pertti Hallikainen ja varauksella Eero Lankia.

Vihreisiin petojen suosijoihin kuuluivat muun muassa Leo Stranius ja Kaisa Leka. Perussuomalaisista suurpetoihin suopeasti suhtautuivat esimerkiksi Juhani Mönkkönen ja Erkki Koskinen.

Kattava lista suurpetomyönteisistä ehdokkaista löytyy täältä.

Kysely toteutettiin Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä helmi-maaliskuussa. Siihen vastasi reilut 170 ehdokasta, joten oma ehdokas ei välttämättä löydy listasta. Vastanneiden joukosta poimittiin 99 suurpetomyönteistä sekä 33 kohtuullisen suurpetomyönteistä ehdokasta.

Suurpetomyönteisiksi tulkitut ehdokkaat kannattivat esimerkiksi nykyistä suurempaa susikantaa ja kaatolupien määrän laskemista. Kohtuullisen suurpetomyönteiset kannattivat osaa tavoitteista tai suhtautuivat kysymyksiin varauksellisemmin.

metsästys 
Viite