Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Euroopan komissio

Viviane Reding.
Naiset hallituksiin! Viviane Reding esittää kiintiöitä, jos tasa-arvo ei muuten toteudu.Euroopan komissio

Naiset hallituksiin! Viviane Reding esittää kiintiöitä, jos tasa-arvo ei muuten toteudu.

Naisille halutaan lisää liksaa ja hallituspaikkoja

8.3.2011 11.17

Lasse Leipola

Tänään tiistaina vietettävä naistenpäivä on kirvoittanut lukuisia kannanottoja tasa-arvon parantamiseksi. Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto muistuttavat sukupuolten välisestä palkkaerosta.

”Naisten ja miesten saaman palkan ero on edelleen huima, vaikka samapalkkaisuutta koskeva direktiivi on ollut voimassa jo 35 vuotta. Suomessa palkkaero on - toisin kuin yleisesti luullaan - yli EU-keskiarvon”, sanoo Hautala tiedotteessa.

Hautala ja Alanko-Kahiluoto vaativat, että jäsenmaille asetetaan sitovia tavoitteita palkkaerojen pienentämiseen.

EU:n oikeuskomissaari haluaa puolestaan lisää naisia yritysten hallituksiin. Kauppalehden mukaan Viviane Reding aikoo esittää naiskiintiöitä jo ensi vuonna, jos asia ei vapaaehtoisesti etene. Euroopassa vain joka kymmenes suurimpien yhtiöiden hallituksessa istuva on nainen. Suomessa ja Ruotsissa osuus on noin kaksi kertaa korkeampi.

Demarinaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Peltonen sanoo, että kiintiöt olisi syytä ottaa käyttöön välittömästi.

”Tilannetta on turha enää seurailla. Nyt on vuosi 2011, ja jos tasa-arvo olisi hallituksissa toteutuakseen itsestään, se olisi jo toteutunut”, Peltonen sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa.

tasa-arvo  työelämä 
Viite