Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

uusi puhis. Henna Leppämäki toivoo, ettei taantuma vähennä tasa-arvoa.

uusi puhis. Henna Leppämäki toivoo, ettei taantuma vähennä tasa-arvoa.

Naisunionin puheenjohtaja on huolissaan elvytyksen tasa-arvovaikutuksista

18.3.2009 12.21

Vihreä Lanka

Naisasialiitto Unionin uusi puheenjohtaja Henna Leppämäki on huolissaan siitä, miten talouden taantuma vaikuttaa naisten asemaan.

Hän on huolissaan matalapalkkaisten naisvaltaisten alojen palkkakehityksestä tilanteessa, jossa julkisen sektorin menoja saatetaan leikata.

”Myös talouden elvytystoimilla voi olla erilaisia vaikutuksia naisten ja miesten asemaan, esimerkiksi isot rakennushankkeet työllistävät lähinnä miehiä”, Unionin tiedotteessa sanotaan.

Tasa-arvokeskusteluun Leppämäki kaipaa rakentavampaa henkeä ja pyrkimystä pois sukupuolten välisestä vastakkainasettelusta.

”Epätasa-arvon taustalla on yhteiskunnan sukupuolijärjestelmä, joka ylläpitää naisten ja miesten erillisiä sukupuolirooleja ja niihin liittyviä valta-asetelmia. Feminismin tavoitteena on sukupuolijärjestelmän purkaminen, mikä hyödyttää niin miehiä kuin naisiakin”, Leppämäki toteaa.

Vuonna 1892 perustettu Naisasialiitto Unioni on feministinen järjestö, joka muun muassa julkaisee Tulva-lehteä ja osallistuu yhteiskunnassa käytävään tasa-arvokeskusteluun.

tasa-arvo 
Viite