Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

STT-Lehtikuva/ valtioneuvoston kanslia

Vihreät ministerit.
Vihreät ministerit. Ville Niinistön mukaan paineita Heidi Hautalan erottamiseen ei ole.STT-Lehtikuva/ valtioneuvoston kanslia

Vihreät ministerit. Ville Niinistön mukaan paineita Heidi Hautalan erottamiseen ei ole.

Niinistö Hautala-kohusta: Paineita erottamiseen ei ole

10.10.2013 10.52

Juha Honkonen

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan puolueen sisältä ei ole tullut vaatimuksia ministeri Heidi Hautalan (vihr) erottamiseksi. Vihreä Liitto ei ole ainakaan lähiaikoina käsittelemässä Hautalan luottamusta.

"Asia etenee niin, että Hautala tekee vaadittavat selvitykset esimerkiksi oikeuskanslerille", Niinistö kertoo Vihreälle Langalle.

Hautala on Niinistön mukaan jo toimittanut selvityksensä pääministeri Jyrki Kataiselle (kok). Niinistön mielestä Hautala on toiminut asiassa alun perinkin moitteettomasti.

"Valtion omistajaohjausyksikkö on toiminut juuri niin kuin yrityksen edun kannalta on kannattanutkin toimia. Suuret kansainväliset yrityksetkin välttävät konflikteja ympäristöjärjestöjen kanssa. Oikeudenkäynnit vain pahentaisivat asiaa tapauksissa, joissa ei poliisinkaan mielestä ole aihetta tutkintapyyntöön."

Niinistön mukaan ministeri voi tehdä omistajaohjausta merkittävästi yrityksessä, jonka valtio omistaa täysin. Arctia Shipping on sellainen.

Häntä ei kaduta, että vihreät ottivat hallitusneuvotteluissa vastaan omistajaohjauksesta vastaavan ministerin salkun, vaikka se on jälleen osoittautunut kantajalleen hyvin hankalaksi.

"Ei ole koskaan väärin kantaa vastuuta", Niinistö sanoo.

Kohu alkoi keskiviikkoaamuna, kun Iltalehti väitti Hautalan estäneen Arctia Shippingiä viemästä Greenpeacea oikeuteen mielenosoituksesta, jossa jäänmurtajalle ripustettiin öljynporausta kritisoiva banderolli.

Omistajaohjauksesta toissa keväällä vastannut virkamies Pekka Timonen kertoi Helsingin Sanomille, että ajatus rikosilmoituksen tekemättä jättämisestä oli hänen.

aktivismi  vihreät  omistajaohjaus 
Viite