Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Juha Honkonen

TÄÄLTÄ NOUSTAAN! Ville Niinistö sanoi keskiviikkona Durbanissa uskovansa, että Suomi kipuaa pian ylöspäin ilmastorankingissa. Vieressä Suomen pääneuvottelija Sirkka Haunia ja takana ympäristöneuvos Jaakko Ojala.Juha Honkonen

TÄÄLTÄ NOUSTAAN! Ville Niinistö sanoi keskiviikkona Durbanissa uskovansa, että Suomi kipuaa pian ylöspäin ilmastorankingissa. Vieressä Suomen pääneuvottelija Sirkka Haunia ja takana ympäristöneuvos Jaakko Ojala.

Niinistö: Suomen ilmastoranking nousee pian

7.12.2011 20.12

Juha Honkonen

DURBAN. Ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr) mukaan Suomen sijoitus kansainvälisessä CCPI-ilmastonmuutosvertailussa nousee jo lähivuosina.

”Hallitusohjelmassa lukevat kirjaukset tulevat nostamaan meidän sijoitusta. Olemme saaneet täälläkin kehuja siitä, että olemme olleet aktiivisia neuvotteluissa ja edistäneet globaalin ratkaisun toteutumista”, Niinistö sanoo Vihreälle Langalle Durbanissa.

Suomen sijoitus on pudonnut sijalle 37 viime vuoden sijalta 31. Vuosittain tehtävässä raportissa vertailtiin 58 eniten saastuttavan maan päästökehitystä. Ruotsi oli keskiviikkona julkaistun vertailun paras.

Ministerin mielestä ilmastorankingin parantamisesta on Suomelle muutakin hyötyä kuin kohentuva maine.

”Siten luomme maahamme tulevaisuuden työpaikkoja etenkin vihreän teknologian saralle.”

Suomen sijoitusta on heikentänyt suuri energian kulutus varsinkin talvisin ja hidastelu uusiutuvan energian tuottamisessa. Esimerkiksi Ruotsissa tuotetaan tuulisena viikkona yhtä paljon tuulisähköä kuin Suomessa koko vuonna.

”Meillä on uusiutuvien tukipaketti ja syöttötariffi olleet voimassa niin vähän aikaa, että vasta jonkin ajan päästä nähdään, taittavatko ne tätä (Suomen laskevaa rankingkehitystä). Ne eivät vielä näy tilastoissa”, Niinistö sanoo.

”Mutta on selvää, että meidän on tehtävä töitä parantaaksemme sijoitustamme.”

Vuosittaisen ilmastonmuutosvertailun toteuttavat Germanwatch ja Climate Action Network -järjestöt. Vertailussa arvioidaan maiden päästötasoa, päästökehitystä sekä ilmastopolitiikkaa.

 

Ville Niinistö  Durban 
Viite