Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokia on edelleen elektroniikkavertailun ykkönen

30.9.2009 14.23

Josi Tikkanen

Nokia saa taas kehuja ympäristöasioissa, nyt Greenpeacelta. Kännykkäjätti jatkaa ykkösenä ympäristöjärjestön elektroniikkavalmistajien vertailussa.

”Nokialaiset ovat ottaneet kemikaalien käytön vähentämisen tosissaan, ja yhtiön lähes 5 000 käytettyjen puhelimien keräilypaikkaa 84 maassa takaavat asiakkaille, etteivät heidän vanhat laitteensa päädy saastuttamaan kehitysmaita,” sanoo Greenpeacen myrkkykampanjavastaava Erik Albertsen järjestön tiedotteessa.

Parannettavaa Nokialla on edelleen kierrätyksessä. Kierrätysmuovia tulisi alkaa käyttää muuallakin kuin pakkausmateriaaleissa.Nokia on myös sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 18 prosenttia ensi vuoteen mennessä verrattuna vuoden 2006 tasoon.Suurin osa vertailussa mukana olevista yhtiöistä on onnistunut pitämään sijoituksensa, mutta LGE, Dell ja Lenovo ovat menettäneet pisteitä. Erityiset miinuspisteet ne ovat saaneet jättäessään toteuttamatta jo luvattuja parannuksia tai siirtämällä niiden määräaikoja tulevaisuuteen.Myös HP ja Apple ansaitsevat kehuja, vaikka niiden sijoitukset eivät olekaan rankingin kärjessä.”Apple on lähes vuoden ollut ainoa tekijä tietokonemarkkinoilla, joka on tarjonnut koneita ilman haitallisimpia kemikaaleja. Nyt myös Hewlett Packard on tuottanut ensimmäisen tietokoneen, joka ei sisällä PVC:tä tai bromattuja palonestoaineita. Toivottavasti tämä trendi leviää yhtiön muihinkin tuotteisiin,” Albertsen sanoo.

yritykset 
Viite