Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Norjalaisella turkistarhalla kettu syö yhä kettua

1.11.2010 10.29

Saija Räsänen

Norjalainen eläinoikeusjärjestö Nettverk for dyrs frihet on julkaissut kuva- ja videomateriaalia 39 turkistarhalta. Kuvissa näkyy muun muassa suuria puremahaavoja ja puuttuvia raajoja. Yhdessä kuvista ketunpoikanen syö toista kuollutta pentua.

Nettverk for dyrs frihet dokumentoi kettujen ja minkkien oloja nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin. Viimevuotisen kohun jälkeen Norjan maa- ja metsätalousministeri Lars Peder Brekk ja turkisala lupasivat, ettei vastaavia julmuuksia enää paljastuisi.

"Viimeistään tämän kolmannen tutkimuksen myötä on selvää, että eläinrääkkäys on systemaattista Norjan turkistarhoilla. Vuosi vuoden jälkeen olemme dokumentoineet täsmälleen samoja ongelmia. Tilanne ei tule muuttumaan ennen kuin turkistarhaus on kokonaan kielletty", sanoo Nettverk for dyrs frihet -järjestön tiedottaja Per Arne Tøllefsen.

Norjassa on tällä hetkellä noin 300 turkistarhaa. Suomalaisen Oikeutta eläimille -yhdistyksen tiedottajan Anne Niemisen mukaan Norjan ongelmat ovat arkea myös suomalaisilla tarhoilla.

eläinoikeudet  turkistarhaus 
Viite