Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nuoret poliitikot haluavat jyrkempää EU-politiikkaa

12.4.2011 10.46

Saija Räsänen

Jos Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajasta Simon Elosta tulisi Suomen pääministeri, hän potkisi Kreikan ja muut "EMU-kelvottomiksi osoittautuneet maat" talous- ja rahaliitosta.

Tämä selviää Eurooppanuorten poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajille tekemästä kyselystä, jossa puheenjohtajat saivat kertoa, millaista EU-politiikka tekisivät Suomen pääministereinä.

Vastauksissa korostuvat talous ja maahanmuutto. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso romuttaisi nykyisen kaltaiset vakausrahastot ja antaisi pankkien kantaa vastuun talouskriisistä. Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman tiukentaisi EU-maiden hallitusten talousvalvontaa.

Svensk Ungdomin puheenjohtaja Fredrika Åkerö loisi EU:lle yhteiset maahanmuuttopolitiikat. Demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontio edistäisi työvoiman vapaata liikkuvuutta, jotta se tapahtuisi työntekijöiden ehdoilla eikä "vain pääoman liikkeiden perässä".

Ympäristökin pilkahtelee vastauksissa. Åkerö sorvaisi EU-maille myös yhteisen ympäristöpolitiikan ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Paloma Hannonen muuttaisi unionin maataloustuet ympäristöperusteisiksi.

nuoret  euroopan unioni 


Lisää aiheesta:Viite