Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nuorisojärjestöt pitävät Jussi Pajusen romanivastaisuutta myös nuorisovastaisuutena

12.7.2010 13.29

Saija Räsänen

Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret ja opiskelijat pitävät Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen vaatimuksia romanileirin purkamisesta Helsingin Kalasatamasta hyökkäyksenä myös nuorisotoimea vastaan.

Pajunen on uhannut tyhjentää Kalasatamasta myös sosiaalikeskus Sataman, elleivät Sataman aktiivit saa romaneja purkamaan leiriään sosiaalikeskuksen pihamaalta. Nuorisojärjestöjen mukaan Pajunen ei myöskään tiedottanut häätöuhasta nuorisolautakunnalle eikä kaupunginvaltuutetuille.

"Se, että nuorille halutaan lisää vaikuttamismahdollisuuksia yhteiskunnassa ei näyttäydy uskottavalta, kun samaan aikaan kävellään nuorisolautakunnan päätösvallan yli", sanoo vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Minna Minkkinen nuorisojärjestöjen yhteistiedotteessa.

Kesäkuussa kaupunginhallitus päätti vastoin Pajusen esitystä hankkia Sataman pihalle sanitaatiotilat romanien olojen helpottamiseksi.

Nuorisojärjestöt epäilevät, että kaupunginjohtaja ajaa oman mielensä mukaisia päätöksiä muiden päätöksentekijöiden lomaillessa.

"Jos nyt hyväksytään häätö, jatkossa kaupungissa voidaan lakkauttaa tai ainakin yrittää lakkauttaa muitakin palveluita virkamiestyöryhmien esityksinä ilman demokraattista prosessia. Kysymyksessä on laajempi asia kuin romanit", sanoo Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toinen puheenjohtaja Heikki Sairanen.
Viite