Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nuorten parisuhdeväkivalta on jäänyt piiloon

11.8.2011 11.18

Saija Räsänen

Aikuisten parisuhdeväkivallasta on puhuttu paljon, mutta nuorten seurustelusuhteissaan kohtaama väkivalta on asiantuntijoiden mukaan jäänyt vähälle huomiolle.

Tänään torstaina tilanteeseen tulee parannusta, kun Naisten linja järjestää Omat rajani -keskustelutilaisuuden tytöille ja suurelle yleisölle tytöistä, seurustelusta, väkivallasta ja auttamisesta kello 17-19 Sederholmin talossa Helsingissä. Tilaisuuden juontaa nuortenlehti Demin toimitussihteeri Päivi Lehtomurto.

Naisten linjan nuorille suunnattu omatrajani.fi-verkkosivusto on ollut käytössä noin yhdeksän kuukautta, ja tänä aikana siellä on vierailtu lähes 5 000 kertaa.

”Viesteissään nuoret miettivät normaalin ja kontrolloivan käytöksen rajaa seurustelusuhteessa, mutta paljon on yhteydenottoja, joissa väkivallan uhka on todellinen tai väkivalta jo raaistunut”, sanoo koordinaattori Heidi Rosbäck-Mikkonen.

Naistenlinjalaisten mielestä nuorten seurusteluväkivaltaan tulisi suhtautua nykyistä vakavammin. Tarvetta olisi tutkimukselle, tehokkaammalle auttamiselle sekä väkivallan ennaltaehkäisylle.

”Erityisesti seksuaalinen väkivalta on hyvin sukupuolittunutta. Omien rajojen tunnistaminen ei aina ole helppoa epätasa-arvoisessa maailmassa. Haluamme keskustella tyttöjen oikeudesta väkivallattomaan seurusteluun ja elämään”, sanoo Naisten Linjan toiminnanjohtaja Tanja Noponen.

nuoret  väkivalta 
Viite