Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Patsy Nakell
Bye bye Patsy. Patsy Nakell lähtee Harvardiin.

Bye bye Patsy. Patsy Nakell lähtee Harvardiin.

Ny Tid hakee uutta päätoimittajaa

16.5.2008 8.11

Lasse Leipola

Kulttuurilehti Ny Tid etsii uutta päätoimittajaa. Nykyinen päätoimittaja Patsy Nakell jättää tehtävänsä jatkaakseen opintojaan Harvardin yliopistossa.

”Uudella päätoimittajalla saisi olla energiaa, ideoita ja idealismia. Tässä työssä ei rikastu, mutta yöt nukkuu hyvin, kun on omatunto kohdallaan”, Nakell kertoo.

Hakuaika jatkuu toukokuun 23. päivään saakka ja uuden päätoimittajan toivotaan aloittavan tehtävässään elokuussa.

”Toivon, että nykyiset kirjoittajat pysyvät lehdessä, vaikkei työstä makseta hyvin. Kulttuurilehdille saisi löytyä enemmän yhteiskunnan tukea”, Nakell sanoo.

Tulevan päätoimittajan odotetaan hakemuksen perusteella osallistuvan innolla yhteiskunnalliseen debattiin sekä kulttuurikeskusteluun. Lisäksi hakijoilta edellytetään muun muassa lehden tuntemusta sekä kykyä ottaa vastuuta taloudesta ja hallinnosta.

Nakell on ollut lehden päätoimittajana 2004 lähtien. Hän arvioi, että lehti on hänen aikanaan fokusoitunut enemmän Lähi-itään, mistä on tullut hyvää palautetta. Nyt on kuitenkin aika palata opiskelemaan.

”Palaan Harvardiin, koska siellä on miellyttävä ilmapiiri ja paljon kiinnostavaa kulttuuridebattia. Toisaalta, monikulttuurisen taustani vuoksi tunnen oloni siellä kotoisammaksi kuin Suomessa, koska muutkin puhuvat korostuksella ja ovat tulleet muualta”, libanonilaissyntyinen Nakell sanoo. Hänen mukaansa edessä on kova opiskeluvuosi, joka alkaa heti heinäkuussa.

media 
Viite