Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nykyiset päästövähennykset johtamassa kuuden asteen lämpenemiseen

6.11.2012 10.00

Lasse Leipola

Ilmaston lämpenemisen kriittisenä rajana pidetyn kahden asteen saavuttaminen vaikuttaa äärimmäisen epärealistiselta, varoittaa konsulttiyhtiö PwC tuoreessa Low Carbon Economy Index -katsauksessaan.

”Jopa nykyisen päästövähennystahdin tuplaaminen johtaisi kuuden asteen lämpenemiseen”, sanoo kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen johtaja Jonathan Grant sanoo PwC:n tiedotteessa.

Viime vuonna hiili-intensiteetti, eli päästöjen suhde talouteen väheni 0,7 prosenttia. PwC:n arvion mukaan vuosittainen vähennys pitäisi saada ripeästi 5,1 prosenttiin, mikä on selvästi enemmän kuin kertaakaan vuonna 1950 aloitetun seurannan jälkeen.

PwC:n raportti on suunnattu varoitukseksi yrityksille, jotka tekevät pitkälle tulevaisuuteen ulottuvia suunnitelmia.

”Liiketoimintaa uhkaa arvaamaton ja äärimmäinen sää, joka aiheuttaa häiriöitä markkinoille ja toimitusketjuun. Sopeutumisesta tulee avainsana yhtiöiden hallituksissa”, Grant sanoo.

Yhtenä ratkaisuvaihtoehtona PwC on pohtinut maakaasun käytön lisäämistä ja sen käyttämistä öljyn korvaamiseen. Tämä vähentää lyhyellä aikavälillä päästöjä jopa kolme prosenttia vuodessa, mutta voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä ongelmia, jos se syö resursseja vähäpäästöiseen energiaan, kuten uusiutuviin ja ydinvoimaan, kohdistuvilta investoinneilta.

Jutun ensimmäiseen sitaattiin kojattu kuusi astetta (ei prosenttia) kello 11.11.

ilmastonmuutos 


Lisää aiheesta:Viite