Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nyt on tutkijoiden vuoro vallata Franzenia

30.6.2011 13.08

Saija Räsänen

Helsingin yliopiston tutkijat ottavat mallia sosiaalikeskus Sataman aktivisteista ja valtaavat Helsingin Kallion kaupunginosassa sijaitsevan Franzenia-yliopistorakennuksen huomenna perjantaina.

Tutkijat prostestoivat työtilojensa puolesta – aktivistien valtaus herätti heidät siihen, että Helsingin yliopisto pitää historiallista arvorakennusta tyhjillään samaan aikaan kun yliopiston työntekijät joutuvat etsimään uusia työtiloja.

Aiemmin yliopisto on tarjonnut tutkijoille työtilat maksutta, mutta nyt apurahatutkijoilta on alettu periä huonevuokraa. Lisäksi monien apurahatutkijoiden huonetilat on irtisanottu kesäkuussa ilman neuvotteluja.

"Apurahatutkijat elävät kaikkein pienimmällä, monet reilusti alle 2000 euron kuukausituloilla", sanoo sosiologian dosentti Tiina Arppe.

Franzenia toimi vuosikymmenten ajan ensin yhteiskunnallisena korkeakouluna ja sitten sosiologian ja sosiaalipolitiikan laitoksen pääpaikkana.

"Franzussa oli aitoa akateemista auraa. On vaikea keksiä, mikä toiminto sinne voisi sopia paremmin kuin yliopisto.  Heikki Waris ei perustanut yhteiskunnallista korkeakoulua sattumalta Kallioon", sanoo apurahatutkija Anna-Maija Castren.

koulutus  yliopistot 


Lisää aiheesta:Viite